Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Proefproject schoolstraat in Wintam

Naar aanleiding van de opmerkingen tijdens een bewonersvergadering in Wintam besliste het college van burgemeester en schepenen om een schoolstraat te testen.

Vanaf maandag 16 september tot en met de kerstvakantie organiseren we deze in de Victor Kegelsstraat. We sluiten de straat tijdelijk af bij het begin en het einde van de school, er is dan enkel doorgaand verkeer mogelijk te voet of met de fiets. Bewoners mogen de straat wel uitrijden, maar niet inrijden. Om dit vlot te laten verlopen maken we de Jozef Van Herbruggenstraat enkelrichting om draaien en parkeren aan de Victor Kegelsstraat te vermijden. Meer info hierover vindt u in de flyer die u in uw brievenbus vond.

Tijdens de bewonersvergadering kwamen er heel wat opmerkingen, tips en vragen over de verkeersveiligheid in Wintam. Ook hierover nam het college enkele beslissingen.

Om het verkeer te weren uit de Willem de Blockstraat en de Jozef Spiessensstraat en het draaien in het té smalle gedeelte te vermijden, maken we de Jozef Spiessensstraat doodlopend. Dit ter hoogte van de paaltjes op het kruispunt ter hoogte van huisnummer 44. Om conflicten te vermijden, en het verkeer meer te sturen, maken we de tussenstraten¬† in deze straten enkelrichting, richting Egied De Jonghestraat toe.

Wij hopen met deze maatregelen te zorgen voor een nog verkeersveiligere en aangenamere buurt om te wonen.

Gepubliceerd op 12 sep 2019
Nieuwsoverzicht
Schoolstraat

Meer info

adres
Hingenesteenweg 132880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 20
e-mail
patrimonium@bornem.be

Openingsuren

Vandaag:9 tot 12 uur

Deel deze pagina