Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Werken Scheldebrug: update

De schilderwerken aan de Scheldebrug Bornem-Temse zitten op schema.

Op maandag 30 september zal de aannemer de werken in de laatste deelzone aanvatten. Voorafgaand, van 21 tot en met 28 september, verplaatst hij zijn stellingen een laatste keer. Het wegverkeer wordt die periode over de ernaast gelegen nieuwe Scheldebrug geleid.

De renovatie van de Scheldebrug Bornem-Temse is al vier maanden bezig en de werken vlotten goed. De metalen geraamten van de brug worden gezandstraald en opnieuw geschilderd. Dat is heel belangrijk om de staalstructuur te beschermen tegen aantasting en de brug van een lange levensduur te verzekeren.

Voor de werken werd de brug in de stelling gezet en kreeg ze een opvallende witte jas aan. Door de brug in te pakken vermijden we stofhinder en zijn de werken beschermd tegen weer en wind. Dagelijks zijn een twintigtal mensen aan het werk op de stelling. De werken zitten volledig op schema.

Op 30 september zal de aannemer de werken in de laatste deelzone aanvatten. Daarvoor moet hij eerst zijn stellingen opnieuw verplaatsen. Dat doet hij van 21 tot en met 28 september 2019. Als gevolg daarvan zal het verkeer van zaterdagochtend 21 september (0.01 uur) tot zaterdagavond (23.59 uur) weer even via de ernaast gelegen nieuwe Scheldebrug moeten rijden, op één rijstrook per rijrichting. Er zal een snelheidsbeperking van 50 km/h gelden.

Als de straal- en schilderwerken verder volgens planning verlopen, zullen ze op 21 november 2019 klaar zijn.

Gepubliceerd op 19 sep 2019
Nieuwsoverzicht
Scheldebrug

Meer info

adres
Hingenesteenweg 132880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 00
e-mail
communicatie@bornem.be

Enkel op afspraak tussen 9 en 12 uur van maandag t.e.m. vrijdag.

Deel deze pagina