Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Start nieuwe zwemlesseizoen

Op maandag 4 november start het nieuwe zwemlesseizoen.

Dat Bornem pionier was in het toepassen van de nieuwe leerlijn zwemmen was al geweten, maar nu gaan de lesgevers nog een stapje verder. Zo wordt de klassieke schoolslagbeweging geschrapt uit het programma. Dit omdat de lesgevers ondervonden dat kinderen van 5-6 jaar motorisch nog niet in staat zijn om de slag correct uit te voeren.

De voordelen van de nieuwe leerlijn werden trouwens al bewezen. Niet alleen zijn kinderen meer zelfredzaam en voelen ze zich veiliger in het water, maar door de natuurlijke bewegingen maken ze ook sneller progressie.

Elke maandag, van 16.30 tot 17.30 uur en van 17.30 tot 18.30 uur worden de kinderen in niveaugroepen ingedeeld en wordt er gewerkt richting het haaienbrevet. ‘Afgestudeerde’ kinderen krijgen de kans om van 18.30 tot 19.30 uur vervolmakingslessen crawl te volgen.

Nieuw is ook dat de lessen watergewenning weggetrokken worden uit het maandagavondaanbod. Ter vervanging bieden we gratis groepslessen voor ouders én kinderen aan op zaterdagen tussen 17 en 18 uur. Onder begeleiding van een zwemlesgever worden oefeningen aangeboden om het gewenningsproces te bevorderen. Op die manier kunnen ouders achteraf zelfstandig aan het werk.

De sportdienstmedewerkers hebben ook minimumvoorwaarden opgelegd om in te schrijven voor de wachtlijst van de zwemlessen. Zo moeten de kinderen 5 jaar zijn en geen watervrees meer hebben. De lesgevers kunnen eventueel doorverwijzen naar de watergewenningslessen op zaterdag, indien blijkt dat de kinderen nog watervrees hebben.

Online inschrijven kan via onze website.

Gepubliceerd op 29 okt 2019
Nieuwsoverzicht
Zwemmen

Meer info

adres
Barelstraat 111B2880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 889 65 00
e-mail
sport@bornem.be

Deel deze pagina