Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Werken Scheldebrug - update

De Vlaamse Waterweg nv legt momenteel de laatste hand aan de schilderwerken van de Scheldebrug Bornem-Temse. Zonder onvoorziene omstandigheden kan de brug vrijdagochtend 22 november opnieuw open voor het wegverkeer.

De grondige renovatie van het vaste gedeelte van de Scheldebrug Bornem-Temse vlot goed. In een eerste fase, die in mei van dit jaar startte, worden de metalen geraamten van de brug gezandstraald en opnieuw geschilderd. Dat is belangrijk om de staalstructuur te beschermen tegen aantasting en de brug van een lange levensduur te verzekeren.

Oude Scheldebrug uit de stellingen

De aannemer legt momenteel de laatste hand aan de schilderwerken. Zonder onvoorziene omstandigheden breekt hij van vrijdagochtend 15 november tot donderdagavond 21 november de mobiele stellingen af. Het verkeer zal die periode weer even via de ernaast gelegen nieuwe Scheldebrug moeten rijden, op één rijstrook per rijrichting. Er zal een snelheidsbeperking van 50 km/h gelden.

Vanaf vrijdagochtend 22 november is de brug opnieuw open voor het verkeer en dit tot de start van de volgende renovatiefase in het voorjaar van 2020.

Vervolgtraject

Als het weer het toelaat, gaat in maart 2020 de volgende fase van de werken in. In deze fase worden het brugdek en de voetpaden volledig vernieuwd. Tijdens de werken zal geen verkeer mogelijk zijn op de oude Scheldebrug. Alle verkeer zal dan via de nieuwe Scheldebrug rijden, één rijstrook per rijrichting. De werken zullen ongeveer twee maanden duren.

In een derde een laatste fase ten slotte, van begin mei tot midden november 2020, zal het fietspad worden aangepakt. Het fietspad ligt los van de rijweg. De werken kunnen worden uitgevoerd zonder hinder voor het wegverkeer.

Gepubliceerd op 8 nov 2019
Nieuwsoverzicht
Scheldebrug

Meer info

adres
Hingenesteenweg 132880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 06
e-mail
communicatie@bornem.be

Openingsuren

Vandaag:9 tot 12 uur

Deel deze pagina