Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Voorleesmomenten tijdens de ouderenweek

Eind november vallen de ouderenweek en de voorleesweek samen. De bib nodigt geïnteresseerden uit om te komen genieten tijdens een van de voorleesmomenten in de bib of het Dienstencentrum.

Tijdens de ouderenweek lezen onze vrijwilligers voor op verschillende locaties.

  • Maandag 18 november (14 tot 15 uur): dienstencentrum den Dries in Bornem
  • Dinsdag 26 november (14.30 tot 15.30 uur): bib Bornem

Senioren kunnen zich tijdens die voorleesmomenten een uurtje onderdompelen in een sfeer van mooie verhalen, terwijl ze van een tasje koffie en wat lekkers genieten.

Daarnaast trekken de voorleesvrijwilligers ook nog naar de twee Bornemse woonzorgcentra, de Vlietoever in Wintam en Seniorencentrum OLV in Bornem, om ook daar de bewoners te trakteren op een gezellig voorleesmoment.

Over het project

De bib ging actief op zoek naar vrijwilligers voor dit project en er kwamen heel wat enthousiaste reacties binnen. Allemaal mensen die graag iets extra wilden doen voor ouderen in onze maatschappij. Dat groepje geïnteresseerden kreeg eind oktober de workshop ‘Voorlezen aan ouderen’ van leesbevorderingsorganisatie LINC om hen klaar te stomen voor de voorleesweek. 

Na deze voorleesweek bekijkt men samen met de vrijwilligers en de twee woonzorgcentra of men een langduriger samenwerkingsverband kan uitwerken. Want zowel in SOLV als in De Vlietoever leeft de vraag naar zowel één-op-één voorleesmomenten als naar voorleesmomenten in groep. De bib blijft deze dan sowieso ondersteunen met materiaal en terugkoppelmomenten.

Gepubliceerd op 13 nov 2019
Nieuwsoverzicht
Voorleesweek

Meer info

adres
Sint-Amandsesteenweg 41-432880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 50
e-mail
bibliotheek@bornem.be

Openingsuren

Vandaag:13 tot 20 uur

Deel deze pagina