Dit nieuwsbericht is niet actueel.

First Lego League

Op zaterdag 30 november namen twee teams van de lagere scholen en het secundair onderwijs van Katholieke Scholen Groot-Bornem deel aan de First Lego League.

Dat is een internationale wedstrijd voor leerlingen van 8 tot en met 14 jaar en wordt in de Benelux gecoördineerd door de Stichting Techniekpromotie. Het onderwerp dit jaar was City shaper.

De leerlingen moesten samen duurzaamheidsproblemen van een stad oplossen, samen innoveren, presenteren en programmeren. Sinds oktober werkten enkele leerlingen uit het zesde leerjaar van verschillende lagere scholen elke woensdagnamiddag samen met leerlingen van de eerste graad secundair onderwijs van OLVP Bornem om de finale voor te bereiden. Ze maakten zich de programmeertaal van Lego Mindstorms eigen, verbouwden robots om één of meer missies te kunnen uitvoeren en ze kwamen tot een samenwerking in de getrainde groepen onder begeleiding van ICT- en STEM-coördinator Tom De Bleser.

De leerlingen bedachten oplossingen voor problemen die zij in hun eigen omgeving opmerken: overvloed aan afval, beperkt gebruik van afvalwater voor recyclage… én hadden daar ook gesprekken over met meneer Stef Vernimmen, de plaatselijke milieuconsulent van de politiezone Klein-Brabant, en Nicole Van Praet, de Bornemse schepen van milieu.

Tijdens het proces hebben zij inzicht gekregen in de milieuproblematiek, het thema van de wedstrijd. Ook dit werd bij de jury van de First Lego League tijdens de presentatieproef gunstig beoordeeld. Tijdens de finale hebben ze het beste van zichzelf gegeven en behaalden een mooie derde plaats!

Gepubliceerd op 6 dec 2019
Nieuwsoverzicht
LegoLeague

Meer info

adres
Hingenesteenweg 132880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 00
e-mail
omgeving@bornem.be

Enkel op afspraak tussen 9 en 12 uur van maandag t.e.m. vrijdag. Op woensdag ook tussen 13.30 en 19 uur.

In juli en augustus wijken de openingsuren op woensdagnamiddag af.

Op volgende woensdagen kan je langskomen op afspraak tussen 13.30 en 19 uur:

  • 1 juli, 15 juli, 29 juli, 12 augustus, 26 augustus.

Op volgende woensdagen kan dat tussen 13.30 – 17 uur:

  • 8 juli, 22 juli, 5 augustus, 19 augustus.

Deel deze pagina