Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Tournée Minérale is er weer!

Na het overdonderende succes van de vorige jaren, slaan De DrugLijn en Stichting tegen Kanker weer de handen in elkaar voor een nieuwe ‘Tournée Minérale’.

De campagne roept alle Belgen op om in februari, voor het eerst of opnieuw, een maand ‘nee’ te zeggen tegen alcohol.

Tournée Minérale zet in op teams

Organisaties, bedrijven, verenigingen, sportclubs, horecazaken… kunnen hun werknemers, klanten, leden en partners uitdagen om allemaal samen mee te doen met de Tournée. Wie een team aanmaakt, kan een gratis toolbox met tips en bekendmakingsmateriaal aanvragen op https://www.tourneeminerale.be/nl/toolbox/professionals.

Minérale Bars en Resto’s maken van februari een feest

Ook de horecasector springt op de kar. Een aantal bars en restaurants zorgt voor een aantrekkelijk alcoholvrij aanbod en organiseert allerlei Tournée Minérale-initiatieven. Bars en restaurants die een toolbox bestellen, verschijnen automatisch op de interactieve kaart op de website. Zo weten de deelnemers waar ze in februari alcoholvrij op hun wenken bediend kunnen worden.

Alcohol: geen onschuldig product

Voor de deelnemers zelf blijft de boodschap onveranderd. Voor velen maakt alcohol deel uit van de routine. Toch zijn er heel wat risico’s aan verbonden. Alcohol heeft invloed op bijna alle organen en hangt samen met ongeveer 200 verschillende aandoeningen. Schrijf je dus in en drink een maand geen alcohol. Zo geef je je lichaam de tijd om te recupereren van je gebruikelijke alcoholconsumptie.

Ga jij de uitdaging ook aan? Je zal zien: je hebt geen alcohol nodig om je te amuseren. Meer info en inschrijven via www.tourneeminerale.be.

Gepubliceerd op 29 jan 2020
Nieuwsoverzicht
TourneeMinerale2020

Deel deze pagina