Renovatie Scheldebrug gaat volgende fase in

Op woensdag 26 februari 2020 start de volgende fase van de renovatiewerken van de oude Scheldebrug Bornem-Temse. Tot eind april pakt De Vlaamse Waterweg nv het wegdek en de voetpaden aan.

Voor de duur van de werken zal het verkeer in twee rijrichtingen over de nieuwe Scheldebrug worden geleid. Ook zal een snelheidsbeperking van 50 km/u gelden.

De Scheldebrug Bornem-Temse werd gebouwd in 1955 en is onderdeel van de gewestweg N16 die Mechelen met Sint-Niklaas verbindt. Ze wordt al meer dan 60 jaar intensief gebruikt. Dat moet ook de volgende decennia mogelijk zijn. Daarom startte De Vlaamse Waterweg nv op 6 mei 2019 met de grondige renovatie van de vaste brugdelen.

In een eerste fase (van mei tot november vorig jaar) werden de metalen geraamten van de brug gezandstraald en opnieuw geschilderd. Op 26 februari 2020 start een gespecialiseerd aannemer in opdracht van De Vlaamse Waterweg nv met de volgende fase: het vernieuwen van het wegdek en de voetpaden. Ook zullen een aantal betonherstellingen worden uitgevoerd aan de onderkant van de brug.

Om de uitvoeringstermijn van de werken zo kort mogelijk te houden, zullen verschillende ploegen zoveel mogelijk parallel werken. Zonder onvoorziene omstandigheden zal de tweede fase eind april 2020 klaar zijn. In tegenstelling tot eerdere werken, laten deze werken geen verkeer toe op de oude Scheldebrug. Alle verkeer zal van 26 februari tot eind april via de ernaast gelegen nieuwe Scheldebrug moeten rijden, op één rijstrook per rijrichting. Bovendien zal een snelheidsbeperking van 50 km/u gelden.

In een derde en laatste fase, van begin mei 2020 tot midden november 2020, pakt de aannemer het fietspad van de oude Scheldebrug aan. Het fietspad ligt los van de rijweg. De werken kunnen worden uitgevoerd zonder verkeershinder richting Sint-Niklaas. Fietsers gebruiken het fietspad op de nieuwe Scheldebrug.

Wil je meer weten over de werken? Bezoek dan de projectpagina:
www.vlaamsewaterweg.be/scheldebrug-bornem-temse.

Gepubliceerd op 7 feb 2020
Nieuwsoverzicht
Scheldebrug

Meer info

adres
Hingenesteenweg 132880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 00
e-mail
patrimonium@bornem.be

Enkel op afspraak tussen 9 en 12 uur van maandag t.e.m. vrijdag.

Deel deze pagina