Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Alle gemeentelijke evenementen geschrapt tot 1 juli!

Het college van burgemeester en schepenen besliste om alle gemeentelijke evenementen tot 1 juli te schrappen. Dit om een verdere verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen te houden.

Concreet gaat het om SuperVlieg, Ezperando, Ecotuinendag, Hoogtij, Dag van de nieuwe inwoners, de kunstmarkt tijdens het Palingfestival, het EK-voetbalfeest op het Kardinaal Cardijnplein, de viering en proclamatie van 50 jaar Academie op het kasteeldomein, de kampioenenviering, het fietsexamen van de basisscholen…

Ook besliste men om evenementen die momenteel een grote voorbereiding vragen te annuleren. Dat is momenteel o.a. het Bornemfestival.

Voor de beslissing rond Dag van de Bornemnaar (30/8) en Bornem Zingt (1/8) wacht het college nog op het advies van de hogere overheid en beslist men ten laatste begin mei, omdat dan alle voorbereidingen hiervoor moeten starten. 

Voor wat de activiteiten van cultuurcentrum Ter Dilft betreft, wacht men op de hogere overheid die hierover kortelings een beslissing neemt.

BUITENSPEELDAG HOME-EDITIE

Ook de Buitenspeeldag op 22 april werd officieel geschrapt. Maar de jeugddienst zou de jeugddienst niet zijn als ze daar geen mouw aan konden passen. Het thema van de Buitenspeeldag is Kamp Waes. De medewerkers hadden reeds contacten gelegd met deelnemers van het Een-programma. Deze zouden oorspronkelijk naar Bornem komen die namiddag en samen met de kinderen opdrachten uitvoeren. Nu dit echter niet meer mogelijk is, werden andere paden bewandeld. Zo gaan deelnemers de kinderen virtueel aanmoedigen terwijl ze de opdrachten en uitdagingen in eigen tuin uitvoeren. Iedereen die wil meedoen, moet zich via facebook op “aanwezig” zetten. Dit om een overzicht te krijgen van wie allemaal meespeelt. Alles komt op 22 april op de facebookpagina van het evenement (buitenspeeldag - home editie). Ook knutselideetjes worden dan gelanceerd. Dit om een zo breed mogelijk aanbod te willen aanbieden voor alle leeftijden. De Buitenspeeldag is een organisatie van de gemeentelijke jeugddienst en de sportdienst. Meer info en filmpjes over dit evenement vind je op de facebookpagina ‘Jeugd in Bornem’.

Voor de evenementen van verenigingen en andere organisatoren wachten wij op verdere instructies van de federale overheid. Tot 19 april mogen ook zij al zeker geen evenementen organiseren.

Gepubliceerd op 3 apr 2020
Nieuwsoverzicht
massa

Meer info

adres
Hingenesteenweg 132880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 00
e-mail
communicatie@bornem.be

Openingsuren

Vandaag:9 tot 12 uur

Enkel op afspraak tussen 9 en 12 uur van maandag t.e.m. vrijdag. Op woensdag ook tussen 13.30 en 19 uur.

Lees meer artikels over

Deel deze pagina