#WEDOENHETSAMEN

Samen met gemeente Puurs-Sint-Amands lanceren we #WEDOENHETSAMEN om elke inwoner van een stoffen mondmasker te voorzien.
Inwoners kunnen mondmasker aanvragen

Mondmaskers zullen een belangrijke rol spelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zeker op plaatsen waren het moeilijk is om voldoende afstand te houden. Maar, niet iedereen heeft er al één in huis en daarom hebben de burgemeesters van Bornem en Puurs-Sint-Amands besloten gratis stoffen mondmaskers aan te bieden. Geïnteresseerde inwoners kunnen zich daarvoor hier registreren of bellen naar de gemeente op het nummer 03 890 69 00. We voorzien max. één mondmasker per gezinslid.

Hulp gevraagd om mondmaskers te maken

Om aan zoveel mondmaskers te komen, doen we samen met Puurs-Sint-Amands een beroep op wie graag naait. Heel wat inwoners zijn thuis al aan de slag gegaan met stof en naaimachine. Wij vragen hen nu om nog extra veel mondmaskers te maken en ze aan ons te schenken. Uiteraard ondersteunen we jullie door het nodige materiaal te geven. Ook wie thuis noch het materiaal noch de kennis heeft, kan helpen. Want we richten naaiateliers in op verschillende locaties in beide gemeenten. Hier zal niet alleen genaaid, maar ook geknipt worden. Iedereen kan dus een handje helpen, ook als je geen ervaring hebt.
Aan alle helpers vragen we om zich vooraf te registreren zodat we alles goed kunnen organiseren. Zodra een versoepeling van de huidige coronamaatregelen aan de orde is, wordt gestart met de bedeling van de mondmaskers.

1.    Je hebt een naaimachine

Ga thuis aan de slag, maak zoveel mondmaskers als je kunt en doneer ze aan ons. Het patroon voor de verschillende maten vind je op de website www.maakjemondmasker.be.  Heb je nog materiaal nodig? Geef een seintje, wij bezorgen het.
Registreer je hier.

2.    Je wil graag helpen maar hebt geen machine of ervaring

Kom naar onze naaiateliers! Ben je een totale leek of een echte specialist? Iedereen is welkom; er moeten immers ook heel wat maskers geknipt worden. We kunnen dus zeker niet alleen naaisters gebruiken. Om de sociale afstand in de naaiateliers te garanderen, moet je jouw plaatsje hier reserveren.

Gepubliceerd op 20 apr 2020
Nieuwsoverzicht
maakzemee

Meer info

adres
Hingenesteenweg 132880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 00
e-mail
communicatie@bornem.be

Enkel op afspraak tussen 9 en 12 uur van maandag t.e.m. vrijdag.

Lees meer artikels over

Deel deze pagina