Staycation, leuk voor iedereen!

Zijn je vakantieplannen gewijzigd deze zomer en kies je ervoor om gezellig thuis vakantie te vieren? Leuk! Let erop dat het ook voor je buren leuk blijft! Natuurlijk mag je feestjes houden in je tuin en vrienden uitnodigen, plezier maken moet!

Hou echter rekening met volgende afspraken, die in het politiereglement zijn vermeld. Zo maak je de vakantie leuk voor iedereen!

  • Je glas in de glasbol werpen is fijn en netjes. Denk eraan dat je dit zeker voor 22 uur ’s avonds of na 7 uur ’s ochtends doet! Laat ook geen afvalstoffen achter in de omgeving van de glasbollen.
  • Feestje in de tuin? Verstoor de rust van je buren niet tussen 22 en 7 uur, want dan veroorzaak je nachtrumoer.
  • Ben je geen echte dierenvriend en vind je het geblaf van de hond of het langskomen van katten in de tuin niet leuk? Bespreek dit dan met je buren, en doe vooral geen domme dingen om de dieren uit je buurt te houden. Het zijn immers vaak hun baasjes die voor hun gedrag verantwoordelijk zijn. Uiteraard mogen honden of andere dieren geen abnormale hinder veroorzaken door aanhoudend geblaf, geschreeuw, gekrijs of ander aanhoudend geluid.
  • Ga je met je hond wandelen? Vergeet dan zeker niet dat je steeds een poepzakje moet bijhebben én dat je de uitwerpselen onmiddellijk moet verwijderen. 
  • Plaats je huishoudelijke afvalstoffen pas vanaf 19 uur daags voor de dag van de inzameling buiten. Tijdens de zomermaanden zijn deze zakken immers vaak een bron van voedsel voor insecten, e.d.
  • Het gebruik in openlucht van houtzagen of grasmaaiers of andere werktuigen aangedreven door ontploffings- of elektrische motoren is verboden tussen 22 uur en 7 uur. Op zondagen en wettelijke feestdagen is het gebruik van dergelijke toestellen verboden!
Gepubliceerd op 16 jun 2020
Nieuwsoverzicht
tuinfeest

Meer info

adres
Hingenesteenweg 132880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 00
e-mail
communicatie@bornem.be

Enkel op afspraak tussen 9 en 12 uur van maandag t.e.m. vrijdag. Op woensdag ook tussen 13.30 en 19 uur.

In juli en augustus wijken de openingsuren op woensdagnamiddag af.

Op volgende woensdagen kan je langskomen op afspraak tussen 13.30 en 19 uur:

  • 1 juli, 15 juli, 29 juli, 12 augustus, 26 augustus.

Op volgende woensdagen kan dat tussen 13.30 – 17 uur:

  • 8 juli, 22 juli, 5 augustus, 19 augustus.

Deel deze pagina