Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Mobiliteitsplan + Fietszone

Het verkeer in en rond onze gemeente is de laatste jaren sterk geëvolueerd. We tellen meer fietsers, andere fietsen, en ook meer gemotoriseerde voertuigen. Om al deze verkeersstromen vlot en veilig te laten verlopen werd het mobiliteitsplan aangepast

Knip voor gemotoriseerd verkeer aan het Warregaren 

Gemotoriseerd verkeer kan vanaf het Landhuis richting Warregaren rijden en fietsers zijn toegelaten in beide richtingen.  

Aan het einde van de Boomstraat wordt het gemotoriseerd verkeer naar de Puursesteenweg geleid. Fietsers en voetgangers hebben keuze: Puursesteenweg, Kloosterstraat of Sint-Amandsesteenweg. Hierdoor blijft de Boomstraat voor iedereen toegankelijk, maar zal het doorgaand verkeer dat niet de intentie heeft om in de Boomstraat te stoppen, deze mijden. 

St-Amandsesteenweg tussen de verkeerslichten Dulfstraat/Absveldstraat en Kloosterstraat wordt enkelrichting, naar Kloosterstraat.  

Kloosterstraat vanaf Sint-Amandsesteenweg tot kruispunt Achterweidestraat wordt eveneens enkelrichting.  

In de Dulftstraat wordt de huidige rijrichting omgedraaid. Fietsers kunnen steeds in beide richtingen rijden. Hierdoor wordt er voor alle gemotoriseerd verkeer een lus gecreëerd Sint-Amandsesteenweg – Kloosterstraat – Dulfstraat. 

Om de doorstroming te verbeteren worden de verkeerslichten op het kruispunt Absveldstraat-Barelstraat uitgeschakeld en krijgt Absveldstraat-Breevenstraat voorrang. In het kader van de evaluatie van deze proefopstelling zal worden onderzocht of een drukknop moet worden toegevoegd voor de fietsers. 

Met deze maatregel willen we ons centrum opnieuw veiliger en aangenamer maken voor voetgangers, fietsers…  

Mensen kunnen nog steeds met de wagen door de Boomstraat rijden en parkeren voor boodschappen. Als men langer in de Boomstraat wil blijven, kan men zich parkeren op onze randparkings. 

Reglementeren van een fietszone 

Heel wat straten in het centrum zijn te smal om fietsers op een veilige manier in te halen met de auto. Om deze veiligheid te garanderen wordt een groot deel van het centrum ingericht als fietszone. Een fietszone is een aaneenschakeling van fietsstraten. In een fietsstraat is de maximum toegelaten snelheid 30km/u en moet gemotoriseerd verkeer achter de fietser blijven.  

Heb je nog vragen? Bekijk de FAQ op onze website of stuur een mailtje naar mobiliteit@bornem.be.

Gepubliceerd op 1 jul 2020
Nieuwsoverzicht
Fietszone

Meer info

adres
Hingenesteenweg 132880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 20
e-mail
patrimonium@bornem.be

Openingsuren

Vandaag:9 tot 12 uur

Enkel op afspraak tussen 9 en 12 uur van maandag t.e.m. vrijdag. Op woensdag ook tussen 13.30 en 19 uur. 

Opgelet: op woensdag is de dienst telefonisch bereikbaar tot 17 uur. 

adres
Hingenesteenweg 132880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 20
e-mail
mobiliteit@bornem.be

Openingsuren

Vandaag:9 tot 12 uur

Enkel op afspraak tussen 9 en 12 uur van maandag t.e.m. vrijdag. Op woensdag ook tussen 13.30 en 19 uur. 

Opgelet: op woensdag is de dienst telefonisch bereikbaar tot 17 uur. 

Lees meer artikels over

Deel deze pagina