Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Bornems zwembad blijft voorlopig gesloten

Ondanks de versoepeling die werd aangekondigd op de veiligheidsraad van gisteren, is het nog steeds niet opportuun om het Bornemse zwembad te openen.

Het college van burgemeester en schepenen besliste dan ook, in samenwerking met de sportdienst om het zwembad niet te openen op 1 juli.

Uit het advies van de preventie-adviseur blijkt immers dat enkel het grote bad zou mogen gebruikt worden, met een maximumcapaciteit van slechts 12 zwemmers, lees baantjestrekkers. Het recreatieve gedeelte mag volgens de huidige richtlijnen helemaal niet geopend worden.

De opgelegde richtlijnen zijn niet enkel streng, ze zijn bovendien heel erg afhankelijk van de aard van het gebouw. Het belangrijkste van het protocol blijft de 1,5 meter afstand in het zwembad, maar ook in de kleedkamers en sanitair dient deze afstand bewaard te blijven. Ook het circulatieplan, het online reserveren en betalen en het ontsmetten van kleedhokjes, kades, enz. maken het extra moeilijk.

Het is best mogelijk dat andere zwembaden wel effectief kunnen openen op 1 juli, maar uit veiligheidsoverwegingen werd dus beslist om het Bornemse zwembad nog niet te openen. Het zwembadpersoneel krijgt tijdens deze sluiting andere taken toebedeeld en wordt maximaal ingezet om andere diensten te helpen.

Van zodra we aanwijzingen ontvangen dat we wel kunnen openen, zullen we dit via alle digitale kanalen communiceren.

Gepubliceerd op 25 jun 2020
Nieuwsoverzicht
zwembad

Meer info

adres
Hingenesteenweg 132880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 06
e-mail
communicatie@bornem.be

Openingsuren

Vandaag:9 tot 12 uur

Enkel op afspraak tussen 9 en 12 uur van maandag t.e.m. vrijdag. Op woensdag ook tussen 13.30 en 19 uur.

Lees meer artikels over

Deel deze pagina