Coronamaatregelen - update 20 augustus

De Nationale Veiligheidsraad heeft enkele maatregelen bijgestuurd.

De sociale bubbel van 5 blijft nog zeker tot eind september gelden. Je kan daarnaast (liefst in de buitenlucht) nog 10 andere mensen zien, maar dan moet de afstandsregel van 1,5 meter gerespecteerd worden.

Alle leerlingen kunnen op 1 september terug naar school op basis van code geel. De herstart van het schooljaar gebeurt in een voltijdse vijfdagenweek. Voor leerkrachten en leerlingen ouder dan 12 jaar blijft een mondmaskerplicht gelden. Buitenschoolse activiteiten gaan niet door.

Vanaf 24/8 moet je niet langer alleen naar de winkel. Voortaan is winkelen mogelijk met twee, zonder tijdslimiet. Wel kunnen winkels zelf beslissen om maar één persoon per bubbel toe te laten.

Het maximaal aantal aanwezigen bij evenementen wordt opgetrokken (bij sportwedstrijden, congressen of culturele evenementen) tot 200 mensen binnen en 400 mensen buiten. Het dragen van een mondmasker is nog verplicht. Vanaf 1 september zal er wel een mogelijkheid zijn om van de limieten af te wijken, met name voor "permanente infrastructuren". De burgemeester bekijkt in eerste instantie die aanvraag.

Er worden voortaan maximaal 50 mensen toegelaten op een koffietafel na een begrafenis.

Personen met "een duurzame liefdesrelatie", ook ongehuwden, mogen vanaf 1 september de grens oversteken om weer bij elkaar te zijn. Hou wel rekening met de inreisbeperkingen in en voor andere landen en vul het Passenger Locator Form in bij terugkeer.

De door gouverneur Berx uitgevaardigde coronamaatregelen en het burgemeestersbesluit blijven ongewijzigd en gelden tot en met 26 augustus.

Gepubliceerd op 21 aug 2020
Nieuwsoverzicht
Corona

Meer info

adres
Hingenesteenweg 132880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 00
e-mail
communicatie@bornem.be

Enkel op afspraak tussen 9 en 12 uur van maandag t.e.m. vrijdag. Op woensdag ook tussen 13.30 en 19 uur.

In juli en augustus wijken de openingsuren op woensdagnamiddag af.

Op volgende woensdagen kan je langskomen op afspraak tussen 13.30 en 19 uur:

  • 1 juli, 15 juli, 29 juli, 12 augustus, 26 augustus.

Op volgende woensdagen kan dat tussen 13.30 – 17 uur:

  • 8 juli, 22 juli, 5 augustus, 19 augustus.

Deel deze pagina