Inzameling roze zak stopt op 31 december

Op 31 december stopt de inzameling van de roze zak, zowel aan huis als op de recyclageparken. De ”Nieuwe Blauwe Zak” wordt dan ingevoerd.

Daarin mogen vanaf dan alle plastic verpakkingen in plaats van enkel plastic flessen en flacons www.denieuweblauwezak.be. De prijs van die nieuwe blauwe zak is 0,15 EUR per stuk, dezelfde als voor de oude blauwe zak en de roze zak.

De roze zakken kunnen vanaf 1 januari 2021 normaliter niet meer gebruikt worden om gemengde plastics of andere materialen aan te bieden.

Beperk je aankoop van roze zakken

Er zijn nog maximaal 2 inzamelingen van de roze zak. Koop dan ook niet meer roze zakken dan je er dit jaar nog zal nodig hebben.

Volle rollen roze zakken kunnen worden geruild

In januari 2021 kan je volle rollen roze zakken omruilen voor volle rollen PMD-zakken. Dat kan in het gemeentehuis, op de recyclageparken en bij de winkels die daaraan willen meewerken. IVAREM zal tegen dan een lijst van de meewerkende verkooppunten bekend maken.

Losse roze zakken kunnen nog worden gebruikt tijdens een beperkte overgangsperiode

Je overschot van losse roze zakken kan je nog tijdens een beperkte overgangsperiode opgebruiken voor het aanbieden van de uitgebreide PMD. Over de duur van die overgangsperiode wordt nog onderhandeld met Fost Plus.

Je kan ook ruilen met buren, familie en vrienden

Heb je nog enkele roze zakken tekort of over, dan kan je die natuurlijk ook altijd ruilen, blauwe zak voor roze zak, met buren, familie of vrienden.

Waar kan ik terecht met de plastics die geen verpakkingen zijn?

Kleine harde plastics zoals plastic speelgoed, plastic gebruiksvoorwerpen, plastic huisraad,… mag je vanaf 1 januari 2021 aanbieden bij de grote harde plastics op het recyclagepark. De zachte plastics die geen verpakkingen zijn moeten bij het restafval.

En wat met de oude blauwe zakken?

Je oude blauwe zakken mag je opgebruiken om de uitgebreide PMD aan te bieden. De nieuwe blauwe zak ziet er trouwens hetzelfde uit als de oude. Enkel de sorteerboodschap die erop vermeld staat verschilt.

Gepubliceerd op 3 sep 2020
Nieuwsoverzicht
RozeZak

Meer info

adres
Hingenesteenweg 132880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 00
e-mail
omgeving@bornem.be

Enkel op afspraak tussen 9 en 12 uur van maandag t.e.m. vrijdag. Op woensdag ook tussen 13.30 en 19 uur.

In juli en augustus wijken de openingsuren op woensdagnamiddag af.

Op volgende woensdagen kan je langskomen op afspraak tussen 13.30 en 19 uur:

  • 1 juli, 15 juli, 29 juli, 12 augustus, 26 augustus.

Op volgende woensdagen kan dat tussen 13.30 – 17 uur:

  • 8 juli, 22 juli, 5 augustus, 19 augustus.

Deel deze pagina