E-boeken in de bib

Sinds 17 september kan je bij bib Bornem ook e-boeken uitlenen.

Elk lid van de bibliotheek kan tegelijkertijd 2 e-boeken uitlenen en 2 reserveren, en kan elk boek maximaal 6 weken houden. Nadien verdwijnt het boek automatisch van het toestel, dus over boetes moet niemand zich zorgen maken.

Iedereen met een geldig lidmaatschap van onze bib kan vandaag meteen beginnen zoeken en downloaden om boeken te lezen op eigen gsm’s, tablets, computers en e-readers. Via de app cloudLibrary kunnen onze volwassen leners zo een keuze maken uit meer dan 2.500 titels. Voornamelijk Nederlandstalige literaire en populaire romans en toegankelijke non-fictie, aangevuld met een beperkt aanbod Engelstalige werken.

Leden die hulp nodig hebben om e-boeken op hun eigen toestel te krijgen, kunnen daarvoor vanaf oktober terecht in het Digicafé op maandagnamiddag. Tijdens dat vrije inloopmoment zetten vrijwilligers hen graag op weg.

Vlaams platform

Het platform cloudLibrary is een samenwerking tussen Cultuurconnect, Standaard Boekhandel en Bibliotheca. Voor het aanbod zette de meerderheid van Vlaamse Uitgevers haar schouders mee onder het platform. De collectie wordt regelmatig aangevuld om tot een kwaliteitsvolle en diverse collectie te komen.

Ook in 165 andere openbare bibliotheken in Vlaanderen en Brussel vinden bibliotheekleden vanaf 17 september e-boeken terug in de online catalogus.

Meer info bornem.bibliotheek.be/e-boeken  

Gepubliceerd op 16 sep 2020
Nieuwsoverzicht
E-boeken

Meer info

adres
Sint-Amandsesteenweg 41-432880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 50
e-mail
bibliotheek@bornem.be

Openingsuren

Vandaag:14 tot 20 uur

Deel deze pagina