Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Bib organiseert virtueel bibbezoek voor klassen OLVP

Bij het begin van het schooljaar ontvangt onze bib traditiegetrouw het eerste middelbaar van OLVP Bornem voor een rondleiding in klasverband. Maar door de coronamaatregelen mogen de middelbare klassen voorlopig niet naar de bibliotheek komen.

Het bibteam werkte daarom een online alternatief uit waardoor de 275 eerstejaars vanuit hun eigen klaslokaal de bib in oktober virtueel kunnen bezoeken.

‘In het eerste middelbaar moeten leerlingen voor de les Nederlands een boek kiezen waaraan een creatieve opdracht gekoppeld is. Om hen daarbij op weg te helpen, komen de eerstejaars naar de bib waar ons jeugdteam hen rondleidt en hen tips en tricks aanleert om een boek te kiezen dat hen aanspreekt. We vonden het jammer dat we hen die begeleiding dit jaar niet konden bieden en gingen dan ook meteen in op de vraag van OLVP om een digitaal alternatief uit te werken’, klinkt het bij de bib.

Boekenlijstje maken in de klas

Het resultaat werd een mini-website met filmpjes, waardoor de leerlingen vanuit hun klaslokaal toch een virtuele tour door de bib krijgen. Met de opgestoken informatie leggen de leerlingen in de klas een verlanglijstje van boeken aan waarmee ze dan – individueel en buiten de schooluren – het boek voor hun leesopdracht in de bib kunnen komen zoeken.

‘Het is wel niet helemaal hetzelfde als een bibliotheekbezoek waar leerlingen echt tussen de boeken kunnen snuisteren, maar dankzij dit leerrijke initiatief hopen wij als leerkracht dat de drempel voor sommige leerlingen toch wat wordt verlaagd en dat zij zo de weg naar de bib vinden', vertelt Isolde Schelkens, leerkracht Nederlands in OLVP Bornem.

Gepubliceerd op 2 okt 2020
Nieuwsoverzicht
Virtueel klasbezoek

Meer info

adres
Sint-Amandsesteenweg 41-432880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 50
e-mail
bibliotheek@bornem.be

Openingsuren

Vandaag:14 tot 20 uur

Deel deze pagina