Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Laat griep deze winter in de kou staan

Elk jaar opnieuw brengt de winter vervelend gezelschap met zich mee: griep.

Gemiddeld wordt één op de tien mensen ermee besmet. Meestal genezen ze vanzelf na enkele dagen, maar bij sommigen kan griep ernstige gevolgen hebben. Elk jaar sterven ook honderden mensen aan de gevolgen van de ziekte.

Vaccinatie is de beste manier om je tegen griep en vooral de gevolgen ervan te beschermen. Ben je gevaccineerd, dan is de kans dat je griep krijgt veel kleiner. Krijg je toch griep, dan word je met een vaccinatie minder ziek en is de kans op complicaties veel kleiner.

Griepvaccinatie: extra belangrijk in coronatijden

Nu dit jaar ook het coronavirus circuleert, is griepvaccinatie meer dan ooit belangrijk. Want als een nieuwe piek aan coronapatiënten samenvalt met de jaarlijkse griepgolf, kan dat ziekenhuizen en zorgverleners overbelasten. Dankzij vaccinatie is er minder kans dat je naar de huisarts moet of in het ziekenhuis belandt met complicaties door griep. Laat je dus vaccineren, zo help je jezelf én de zorgverleners. En hou je een bed vrij voor een coronapatiënt.

Gefaseerde aanpak: risicogroepen eerst

Wie behoort tot de groepen waarvoor griepvaccinatie aanbevolen is, kan het vaccin vanaf half oktober toegediend krijgen. Afhankelijk van de beschikbaarheid van de vaccins na de prioritaire vaccinatie van de risicogroepen, kan de vaccinatie worden uitgebreid tot de rest van de bevolking. Dat betekent dat anderen het vaccin dan vanaf midden november kunnen bekomen.

Gepubliceerd op 20 okt 2020
Nieuwsoverzicht
Griep

Meer info

adres
Hingenesteenweg 132880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 00
e-mail
communicatie@bornem.be

Openingsuren

Vandaag:9 tot 12 uur

Enkel op afspraak tussen 9 en 12 uur van maandag t.e.m. vrijdag. Op woensdag ook tussen 13.30 en 19 uur.

Deel deze pagina