Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Landschapskunst inspireert

Tientallen creatieve geesten deelden deze zomer foto’s, tekeningen en schilderijen die ze maakten dankzij de inspiratie die kasteeldomein d’Ursel hen bood. Om de creativiteit extra aan te wakkeren organiseerde het kasteel #kasteelinbeeld.

Deelnemers aan de wedstrijd konden hun werken inzenden en zo kans maken op enkele mooie prijzen. Onder hen ook de 7-jarige Fien Amelinckx uit Hingene. Zij raakte deze zomer geïnspireerd door de botjes die de Franse landschapskunstenaar Estelle Chrétien op uitnodiging van Cultuurcentrum Ter Dilft maakte op het kasteeldomein en won daarmee de tweede prijs.

Dat Fien haar botjes als inspiratiebron gebruikte inspireerde Estelle dan weer om haar vanuit Frankrijk - opnieuw met botjes - op creatieve wijze een ‘Bravo’ te sturen.

En ook de jury was onder de indruk van haar creativiteit: ‘De manier waarop Fien haar fantasie heeft losgelaten op een foto van het kunstwerk van Estelle Chrétien is fantastisch’, vatte de jury samen. ‘Het is mooi om te zien hoe ze benen heeft gemaakt van de boomstammen en die verder heeft aangekleed met een kleurrijk rokje. Het beeld zou zo kunnen dienen als cover voor een kinderboek.'

Top 3

Uit de 49 inzendingen selecteerde de jury 3 winnaars. De eerste prijs ging naar de 17-jarige Nele Vuylsteke uit Hingene die het kasteel op een minischilderijtje op steen vereeuwigde. Fien werd tweede met haar bewerking van de foto van de botjes in het park. Karin Genijn (48) won met haar schilderij in zwart-wit de derde prijs.

Ontdek meer over de wedstrijd en winnaars via de website van kasteel d'Ursel.

Over de landschapskunst in het park van Hingene

Samen met haar kompaan Miguel Costa maakte Estelle Chrétien deze zomer op vraag van Ter Dilft 5 werken op het kasteeldomein. Tussen juli en september kwamen honderden bezoekers tussen de bomen in het park naar de werken speuren. Zo hoopten Ter Dilft en kasteel d'Ursel samen een coronaveilig alternatief te bieden voor de vele gecancelde evenementen.

Gepubliceerd op 22 okt 2020
Nieuwsoverzicht
Fien Amelinckx

Meer info

adres
Sint-Amandsesteenweg 41-432880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 30
e-mail
info@terdilft.be

Openingsuren

Vandaag gesloten

Enkel telefonisch bereikbaar van dinsdag tot vrijdag tussen 13 en 17 uur. 

Deel deze pagina