Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Bornem Participeert!

Met ‘Bornem Participeert’ trekken we in Bornem voluit de kaart van participatie.

Onder deze naam willen we meer Bornemnaars laten meedenken en spreken over het beleid. Veel inwoners zijn immers heel betrokken bij wat er in hun buurt gebeurt en die stem willen we luid laten weerklinken.

Mobiliteitsplan 

Het eerste participatietraject dat we lanceren, gaat over de proefopstellingen binnen het mobiliteitsplan. Het mobiliteitsgegeven in ons handelscentrum en de omliggende straten was de afgelopen maanden al veelbesproken. We begrijpen dan ook dat het belangrijk is dat we hierover goed in dialoog gaan met zoveel mogelijk betrokkenen. Zo krijgt iedereen een stem en kunnen we samen vormgeven aan een belangrijk project als het mobiliteitsplan. 

Een participatieplatform van en voor Bornemnaars  

Vanaf donderdag 19 november kan jij als Bornemnaar jouw stem kwijt op ons gloednieuw online participatieplatform participatie.bornem.be. Het wordt dé plek bij uitstek om je te informeren over de huidige mobiliteitskwesties, om zelf ballonnetjes op te laten of met voorstellen te komen.  
Opzet van het platform? Zoveel mogelijk mensen en organisaties de kans geven een impact te hebben op het gevoerde beleid en dat beleid mee verder vorm te geven.

Tot 31/12/2020 kan je ideeën over de proefopstellingen op het participatieplatform kwijt en kan je in interactie gaan met anderen op een moment dat jou het best past. Maar ook nadien zullen er op het platform andere thema’s terug te vinden zijn waarover het bestuur met de inwoners in gesprek wil gaan. 

‘ZOOM’ je mee? 

Wil je graag ook echt mee brainstormen in digitale interactieve sessies? Geweldig, lees dan even verder! 
Bovenop het digitaal participatieplatform organiseren we in december – geheel coronaproof – drie digitale gespreksmomenten via ZOOM. Wil je je ei kwijt en heb je ook concrete ideeën? Duid dan alvast één van volgende momenten aan in je agenda: 

  • Donderdag 10 december: van 19.30 tot 22 uur
  • Zaterdag 12 december: van 10 tot 12.30 uur
  • Woensdag 16 december: van 16 tot 18.30 uur

Inschrijven voor één van de sessies is verplicht en bijzonder eenvoudig via participatie.bornem.be of via de flyer die je begin december in je bus vindt.

Ben je niet vertrouwd met ZOOM of weet je niet goed hoe het project precies in zijn werk zal gaan? Geen paniek! Op de website participatie.bornem.be vind je hierover meer info en bij het begin van elke sessie geven we een ruime inleiding.  
We focussen tijdens deze onlinegesprekken op volgende thema’s in verschillende gespreksgroepen:

  • de knip in de Boomstraat en de gevolgen hiervan
  • de fietszone in het centrum en de gevolgen hiervan

Doe en denk mee!

Doe zelf mee en trommel buren, vrienden, kennissen, familieleden, collega’s… op! Hoe meer deelnemers aan de sessies en hoe meer feedback via het platform, hoe meer kans op succes voor dit project. We hebben JOUW ideeën nodig!

Gepubliceerd op 2 dec 2020
Nieuwsoverzicht
part

Meer info

adres
Hingenesteenweg 132880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 00
e-mail
communicatie@bornem.be

Openingsuren

Vandaag:9 tot 12 uur

Enkel op afspraak tussen 9 en 12 uur van maandag t.e.m. vrijdag. Op woensdag ook tussen 13.30 en 19 uur.

Deel deze pagina