Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Info voor horeca

De coronamaatregelen werden de laatste periode vaak aangepast en bijgestuurd.

Hierdoor was het misschien moeilijk om de bomen door het bos te zien. Daarom geven we de richtlijnen nog eens duidelijk mee over welke activiteiten momenteel zijn toegelaten en dewelke verboden zijn onder de huidige maatregelen.

Horeca-inrichtingen en andere eet- en drankgelegenheden moeten volgens de bepalingen uit het Ministerieel Besluit gesloten zijn, behalve voor het aanbieden en leveren van afhaalmaaltijden en het meenemen van niet-alcoholische dranken tot ten laatste 22 uur. Alcoholische dranken mogen aangeboden en/of geleverd worden met afhaalmaaltijden tot 20 uur.

Bij afhaalmaaltijden moet de dienstverlening zo worden georganiseerd dat er geen wachtrijen ontstaan. De levering van maaltijden is toegelaten tot 22 uur. Dranken die bij de maaltijd horen, mogen meegeleverd worden. Enkel dranken leveren is niet toegelaten. Na 20 uur mogen enkel niet-alcoholische dranken meegeleverd worden.

Het gemeentebestuur laat geen constructies, kraampjes, foodtrucks etc. toe op vergunde terrassen of op openbaar domein in functie van take away. Het bestuur wil wel toelating geven om deze afhalingen binnen te organiseren in de horecazaak, rekening houdende met een aantal maatregelen:

  • De afstand van 1,5 meter moet gegarandeerd worden en samenscholingen moeten vermeden worden.
  • Maak afspraken over het maximum aantal klanten dat tegelijk binnen mag zijn, het dragen van een mondmasker en het desinfecteren van handen.
  • Laat maximaal 1 klant per 10 vierkante meter vloeroppervlakte toe. Indien de voor de klant toegankelijke ruimte kleiner is dan 20 vierkante meter, mogen maximum 2 klanten de ruimte betreden, zolang er een afstand van 1,5 meter tussen klanten gewaarborgd kan worden.
  • Voorzie waar mogelijk vloermarkeringen, linten, fysieke barrières of een te volgen loopcircuit.
  • Maak deze maatregelen duidelijk zichtbaar in en rond de horecazaak.

De gemeente kan mee ondersteunen om de wachtrijen voor de afhaling mee te organiseren. Er zijn vloermarkeringen in de huisstijl van Bornem om mensen op een veilige afstand te laten wachten. Indien je deze vloermarkeringen wil aanbrengen in je zaak, laat je dit weten via economie@bornem.be

Gepubliceerd op 18 dec 2020
Nieuwsoverzicht
takeway

Meer info

adres
Hingenesteenweg 132880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 00
e-mail
economie@bornem.be

Openingsuren

Vandaag:9 tot 12 uur en 13.30 tot 19 uur

Enkel op afspraak tussen 9 en 12 uur van maandag t.e.m. vrijdag. Op woensdag ook tussen 13.30 en 19 uur.

Lees meer artikels over

Deel deze pagina