Vaccinatiecentrum voor Klein-Brabant in sport- en evenementenhal Binder

Momenteel worden overal voorbereidingen getroffen om vaccinatiecentra op te richten. De eerstelijnszone Klein-Brabant Vaartland zal beschikken over twéé vaccinatiecentra.

Inwoners van Bornem en Puurs-Sint-Amands kunnen terecht in sport- en evenementenhal Binder in Puurs. Voor inwoners van Willebroek komt er een vaccinatiecentrum in de gebouwen van AED. Vanaf 15 februari zijn de vaccinatiecentra operationeel.

Centrale ligging in Klein-Brabant

Sport- en evenementenhal Binder ligt centraal in Klein-Brabant en is gemakkelijk bereikbaar voor alle inwoners van de regio. Het openbaar vervoer is vlakbij en wie met de auto komt, kan die gemakkelijk kwijt op de ruime parking aan cc Binder. De keuze naar welk vaccinatiecentrum inwoners moeten gaan, heeft te maken met de postcode. Mensen van Willebroek moeten naar het vaccinatiecentrum AED. Mensen van Bornem en Puurs-Sint-Amands kunnen in evenementenhal Binder in Puurs terecht. Uiteraard zullen er procentueel gezien van elke gemeente evenveel inwoners gevaccineerd worden. Voor inwoners die zich om medische redenen niet kunnen verplaatsen, zoeken we uiteraard een andere oplossing.
Nu evenementen en indoorsporten verboden zijn, staat deze hal vrij en is het logisch dat de keuze op deze locatie valt. Voor scholen die voor turnlessen toch nog de hal gebruikten, is een alternatief voorzien.

Wanneer en hoe krijg ik mijn vaccin?

Inwoners zullen persoonlijk worden uitgenodigd per brief, sms of e-mail. Daarna kun je je digitaal of telefonisch registreren. Als het voorgestelde tijdstip niet past, kun je een ander moment kiezen. Het vaccinatiecentrum zal minstens 6 dagen op 7 geopend zijn. We voorzien in het gebouw 4 rijen waar we 80 vaccins per uur kunnen toedienen. Mocht er nog sneller geschakeld moeten worden, breiden we uit met een extra locatie in Bornem. Wanneer je een uitnodiging ontvangt, hangt af van je leeftijd en of je tot een bepaalde risicogroep behoort en de beschikbaarheid van de vaccins. Er wordt geen onderscheid gemaakt op basis van je woonplaats.

Helpende handen nodig

Het vaccinatiecentrum in sport- en evenementenhal Binder zal klaar zijn tegen 1 februari. Vanaf dan zal men al volop proefdraaien, zodat men op 15 februari vlekkeloos van start kan gaan. Om het vaccinatiecentrum optimaal te laten werken, is er heel wat mankracht nodig. Zo zullen er telkens minstens twintig medewerkers aanwezig zijn. De lokale besturen, de Eerstelijnszone en de evenementensector staan alvast paraat. Maar ook jouw hulp is meer dan welkom! Er zijn per dag drie shiften (ochtend, middag, avond). Er hebben zich intussen al meer dan 70 vrijwilligers aangeboden! Wil ook jij meewerken in het vaccinatiecentrum van Klein-Brabant? Stuur een mailtje naar vaccinatie@klein-brabant.be.

Heb je nog andere vragen, surf dan zeker naar de website www.laatjevaccineren.be. Vanuit de gemeenten zullen we iedereen uiteraard zo goed mogelijk informeren, zodra we over meer praktische info beschikken.

Goed om te weten: heb je symptomen van het coronavirus? Dan kun je nog steeds terecht bij de triagepost aan AZ Rivierenland in Bornem. Want die zal verder blijven functioneren als intergemeentelijk triagecentrum.

Gepubliceerd op 14 jan 2021
Nieuwsoverzicht
vaccineren

Meer info

adres
Hingenesteenweg 132880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 06
e-mail
communicatie@bornem.be

Openingsuren

Vandaag:9 tot 12 uur

Enkel op afspraak tussen 9 en 12 uur van maandag t.e.m. vrijdag. Op woensdag ook tussen 13.30 en 19 uur.

Lees meer artikels over

Deel deze pagina