Moet je in quarantaine?

We geven je hieronder kort wat info mee indien je in quarantaine moet.

Wat is dat precies, quarantaine?

In quarantaine gaan betekent dat je je preventief afzondert, om een mogelijke verspreiding van het coronavirus te beperken. Dit is een verschil met je isoleren. Isolatie betekent immers dat je thuis blijft als je ziek bent of positief testte op het coronavirus.

Wanneer moet je in quarantaine?

  • Zodra je je ziek voelt, maar nog geen positieve coronatest hebt afgelegd
  • Wanneer je een hoog-risico contact had met een persoon die corona heeft. Je bent een hoog-risico contact als je langer dan 15 minuten bij elkaar was op minder dan 1,5 meter afstand en zonder allebei correct een mondmasker te dragen.
  • Wanneer je langer dan 48 uur in het buitenland was en je na het invullen van het Passagier Lokalisatie Formulier (PLF) een sms krijgt. Opgelet: als je uit een rode zone komt, moet je verplicht in quarantaine en je laten testen.

De quarantaine voor het coronavirus duurt gemiddeld 7 dagen.

Nieuw:

Vanaf 19/01 starten we in onze gemeente met quarantaine-coaching. Inwoners die geacht worden in quarantaine te zijn, krijgen een telefoontje van één van onze medewerkers met een aantal vragen. Ben jij één van die inwoners, dan is het belangrijk dat je opneemt en de vragen beantwoordt, zodat het duidelijk is dat je effectief in quarantaine zit.
De telefoonnummers waarmee gebeld zal worden, zijn 0491 96 68 05 en 0491 96 60 50. Krijg je één van deze nummers dus op je scherm te zien, schrik dan zeker niet: ze komen van een betrouwbare bron!

Antwoord of bel je niet terug, dan kan de politie bij je langskomen voor een huisbezoek. Maar laat het niet zover komen, samen verslaan we dit virus!

Meer info over quarantaine, isolatie enz. vind je op www.info-coronavirus.be/nl/quarantaine-isolatie/

Gepubliceerd op 18 jan 2021
Nieuwsoverzicht
Quarantaine

Meer info

adres
Hingenesteenweg 132880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 00
e-mail
communicatie@bornem.be

Enkel op afspraak tussen 9 en 12 uur van maandag t.e.m. vrijdag. Op woensdag ook tussen 13.30 en 19 uur.

Lees meer artikels over

Deel deze pagina