Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Klein-Brabants vaccinatiecentrum uitvoerig getest

Gisteren werd het vaccinatiecentrum in sport- en evenementenhal Binder getest. Zo’n zestig leerkrachten van Sjabi speelden proefpersoon.  

Midden januari raakte bekende dat er voor inwoners uit Klein-Brabant een vaccinatiecentrum komt in sport- en evenementenhal Binder. Leen Lejon, coördinator van het vaccinatiecentrum: “De lokale besturen van Puurs-Sint-Amands en Bornem bouwden samen met de eerstelijnszone Klein-Brabant Vaartland in sneltempo een vaccinatiecentrum. Om te weten of alles goed georganiseerd is, deden we een test. Zo’n zestig leerkrachten van Sjabi waren proefpersoon om het hele proces te doorlopen, maar uiteraard kregen zij nog geen echt vaccin.” 
   
Alles vlot verlopen 


De verantwoordelijken van het vaccinatiecentrum zijn tevreden over de test. Leen Lejon: “Er zijn alleen nog enkele kleine verbeterpunten die we makkelijk kunnen aanpassen. Zo zullen we meer stewards voorzien om de mensen te begeleiden. We zullen ook duidelijk maken dat je je eID meermaals moet tonen en dat je ze dus niet ver moet wegstoppen. En in de wachtzaal moeten we nog een systeem uitwerken zodat de steward goed in het oog kan houden of bezoekers effectief een kwartier blijven zitten na hun prik. We zijn dus zo goed als klaar voor 15 februari, de dag waarop het vaccinatiecentrum stand-by moet zijn. Wanneer we de eerste inwoners mogen verwelkomen, is afhankelijk van de beslissing van de Vlaamse en federale overheid.” 
   
Meer weten? 
Hoe weet je wanneer je aan de beurt bent voor het vaccin? Hoe geraak je in het vaccinatiecentrum? Moet je iets meenemen? Het antwoord op deze vragen vind je op www.bornem.be/vaccinatie. Je kunt ook bellen naar de vaccinatielijn op 03 203 27 02. Dit nummer is momenteel elke dag bereikbaar van 9 tot 12 uur en van 13 tot 16 uur. 

Gepubliceerd op 9 feb 2021
Nieuwsoverzicht
vaccinatiecentrum

Meer info

adres
Hingenesteenweg 132880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 06
e-mail
communicatie@bornem.be

Openingsuren

Vandaag:9 tot 12 uur

Enkel op afspraak tussen 9 en 12 uur van maandag t.e.m. vrijdag. Op woensdag ook tussen 13.30 en 19 uur.

Deel deze pagina