Vaccinatiecentrum opent zaterdag 20/2 de deuren!

Op zaterdag 20 februari worden de eerste coronavaccins toegediend in het vaccinatiecentrum van Klein-Brabant. Voorlopig komen uitsluitend zorgprofessionals zoals artsen en thuisverpleegkundigen aan de beurt.  
Deze week kregen zorgprofessionals uit Klein-Brabant een vaccinatie-uitnodiging. Leen Lejon, coördinator van het vaccinatiecentrum in sport- en evenementenhal Binder: “We hebben 200 vaccins ter beschikking. De toediening ervan verdelen we over twee halve dagen: zaterdagvoormiddag 20 en maandagnamiddag 22 februari. Die spreiding is een bewuste keuze. Als het ene moment niet past, kunnen de zorgverleners langskomen op het andere. En door niet meteen een hele dag op volle capaciteit te draaien, krijgen de medewerkers tijd om hun taken onder de knie te krijgen. Er zullen nu telkens twee van de vier vaccinatielijnen open zijn: samen goed voor maximaal veertig inentingen per uur.” 

 
Om de bezoekers een aangename beleving te bezorgen, wordt er ook voor muziek gezorgd. De jonge dj-leerlingen van de muziekacademie van Bornem brengen live enkele sets
 
Leveringen komen op gang 


De zorgprofessionals zullen het vaccin van AstraZeneca toegediend krijgen. Leen Lejon: “Voor heel Vlaanderen zullen er de volgende periode zo’n 60.900 AstraZeneca-vaccins beschikbaar zijn. Na de eerste levering van deze week, verwachten we volgende week opnieuw tweehonderd vaccins. Ook die zijn bedoeld voor zorgprofessionals zoals thuisverpleegkundigen, artsen, tandartsen en verzorgenden die niet in een ziekenhuis gevaccineerd worden. Ook enkele vaste medewerkers van het vaccinatiecentrum zijn dan aan de beurt.” 

Omdat de overheid besliste het AstraZeneca-vaccin niet toe te dienen aan 55-plussers, worden geen zorgprofessionals boven de 55 jaar opgeroepen. Zij komen prioritair aan de beurt zodra er een ander type vaccin beschikbaar is. 
 
Dina Tersago toont de weg 

Vanaf wanneer gewone burgers terechtkunnen in het vaccinatiecentrum, hangt af van de beslissing van de Vlaamse en federale overheid. Dit is normaal voorzien vanaf maart. Ondertussen toont een filmpje hoe een bezoek aan het vaccinatiecentrum eruit zal zien. 

Ben jij ook benieuwd? Bekijk dan zeker dit filmpje. Dina wijst je perfect de weg!

 
Gepubliceerd op 17 feb 2021
Nieuwsoverzicht
Dina Tersago vaccinatiecentrum

Meer info

adres
Hingenesteenweg 132880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 06
e-mail
communicatie@bornem.be

Openingsuren

Vandaag:9 tot 12 uur

Enkel op afspraak tussen 9 en 12 uur van maandag t.e.m. vrijdag. Op woensdag ook tussen 13.30 en 19 uur.

Lees meer artikels over

Deel deze pagina