Zalig toeren in veelzijdig Klein-Brabant

Toerisme Klein-Brabant – Scheldeland lanceert vanaf 3 april 2021 tot en met februari 2022 een mooie fietszoektocht doorheen Bornem en Puurs-Sint-Amands.

Deze coronavriendelijke activiteit is geschikt voor jong en oud. Verwacht je aan adembenemende natuur, schitterende panorama’s, gezellige dorpskernen en zelfs een fort en een kasteel!

Het lusvormige basisparcours is ongeveer 30 km lang en zonder stops doe je er 4 uur over. Je kan ook kiezen voor een kortere lus van ongeveer 21 km. Die neemt 2,5 uur in beslag. Starten doe je aan Fort Liezele of regionaal infokantoor Het Landhuis in Bornem, maar eigenlijk kan je de fietstocht overal aanvangen. Op de halteplaatsen probeer je zowel foto- als tekstvragen op te lossen. De rest van de tocht kan je genieten!  

Beide routes volgen waar mogelijk fietsknooppuntennetwerk ‘Scheldeland’, een netwerk van fietspaden die elkaar kruisen op genummerde knooppunten. Je hoeft enkel de aangegeven knooppunten in de juiste volgorde te volgen. Fietspaden zijn meestal geasfalteerd en verkeersarm. Zo kan je maximaal genieten van al het moois dat op je weg komt. Minder mobiel? Bereik de zoekplaatsen dan met de auto.

Aangezien de nadruk van de zoektocht ligt op het ontdekken van de troeven van Klein-Brabant, kan je alle antwoorden op de vragen nadien raadplegen via www.toerismekleinbrabant.be. Geen wedstrijd dus, gewoon een leuke activiteit. Als toemaatje ontvang je bij aankoop van jouw deelnameformulier, vouchers met kortingen bij horecazaken in de streek.

Een deelnameformulier kost 5 euro voor inwoners van Klein-Brabant en 6 euro voor niet-inwoners. De zoektocht is te koop in Vrijetijdsloket bib Puurs, gemeentehuis Puurs, gemeentehuis Bornem, bib Bornem, infopunt Fort Liezele, infopunt Glazen Huis en regionaal infokantoor Het Landhuis. Post zeker een foto van jezelf en jouw gezelschap met #toerismekleinbrabant op Instagram. Zo kunnen wij meegenieten van jouw avontuur!

Gepubliceerd op 29 mrt 2021
Nieuwsoverzicht
Fiets

Meer info

adres
Kloosterstraat 712880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving

Deel deze pagina