Registreren via QVax? Momenteel nog niet nodig!

Sinds deze week kun je jou online registreren op een reservelijst voor het coronavaccin. QVax, heet de toepassing. Maar heeft dat al zin? Nee. Het systeem wordt momenteel nog maar in twee Vlaamse vaccinatiecentra getest.

Reservelijst

QVax moet het mogelijk maken om je in te schrijven op een elektronische reservelijst voor het vaccinatiecentrum in jouw regio. Bedoeling is dat je aangeeft op welke momenten je beschikbaar bent om opgeroepen te worden. Is er een vaccin op overschot en kom jij daarvoor in aanmerking? Dan ontvang je een uitnodiging en moet je zo snel mogelijk bevestigen of je de vrijgekomen plaats inneemt.

Nog maar in de testfase

In Vlaanderen zit deze software nog in een testfase. Amper twee vaccinatiecentra proberen het systeem momenteel uit: Deinze en Roeselare. Oordelen ze daar dat de nieuwe tool een positieve ervaring voor de gebruiker en een meerwaarde voor het vaccinatiecentrum met zich meebrengt? Dán zal aan de andere vaccinatiecentra ook voorgesteld worden om er gebruik van te maken.
 

Vaccinatievolgorde blijft onveranderd

Belangrijk: de volgorde van vaccinatie wordt altijd gerespecteerd. Registreer jij je als dertiger op QVax? Dan maak je pas kans om opgeroepen te worden als reserve in de periode waarin het de beurt is aan dertigers. Het is niet zo dat je al zal kunnen langsgaan op een moment waarop bijvoorbeeld nog 65-plussers gevaccineerd worden.
 
 
Meer info:
Vaccinatiecentrum Klein-Brabant, tel. 03 203 27 02, vaccinatie@klein-brabant.be 
    •  
Gepubliceerd op 7 apr 2021
Nieuwsoverzicht
Vaccinatiecentrum - HgR-30 (8)

Meer info

adres
Hingenesteenweg 132880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 00
e-mail
communicatie@bornem.be

Openingsuren

Vandaag:9 tot 12 uur en 13.30 tot 19 uur

Enkel op afspraak tussen 9 en 12 uur van maandag t.e.m. vrijdag. Op woensdag ook tussen 13.30 en 19 uur.

Deel deze pagina