Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Vaccinatiecentrum Klein-Brabant werkt met reservelijst QVAX

Vorige week werd QVAX gelanceerd, een systeem waarmee je jou online kunt registreren op een reservelijst voor het coronavaccin. Ook het vaccinatiecentrum van Klein-Brabant zal met deze toepassing werken.

Meerwaarde voor de vaccinatiecampagne

QVAX zat vorige week nog maar in een testfase. Enkel het vaccinatiecentrum van Deinze en Roeselare probeerden het systeem toen uit. Na een positieve evaluatie werd aan alle vaccinatiecentra voorgesteld om QVAX te gebruiken als nationale reservelijst. Leen Lejon, coördinator van het vaccinatiecentrum in Klein-Brabant: “Wij zijn van oordeel dat deze nieuwe tool een meerwaarde is voor de vaccinatiecampagne en zullen dus ook met QVAX werken. Zo kunnen we snel burgers oproepen om vrijgekomen vaccinatieplaatsen in te vullen.”

Vaccinatievolgorde blijft onveranderd

Het vaccinatiecentrum zal via de elektronische reservelijst beschikbare mensen uitnodigen die de hoogste prioriteit hebben. Leen Lejon: “De volgorde van vaccinatie wordt altijd gerespecteerd. Registreer jij je als dertiger op QVAX? Dan maak je pas kans om opgeroepen te worden als reserve in de periode waarin het de beurt is aan dertigers. Het is niet zo dat je al zal kunnen langsgaan op een moment waarop bijvoorbeeld nog 65-plussers gevaccineerd worden.”

Hoe werkt het?

 • Wil je jou op de reservelijst van jouw vaccinatiecentrum plaatsen? Registreer je online via QVax.be.
  • Iedereen kan zich inschrijven die:
   • ouder is dan 18 jaar
   • nog geen uitnodiging ontvangen heeft voor vaccinatie
  • Je vult een aantal gegevens in: naam, rijksregisternummer, e-mail en telefoonnummer.
  • Je duidt aan op welke momenten je de komende week of weken beschikbaar bent om snel naar het vaccinatiecentrum te gaan. Je engageert je dat je die kalender up-to-date houdt en daadwerkelijk beschikbaar bent op die momenten. 
 • Word je opgeroepen van de reservelijst? Bevestig snel en ga naar het vaccinatiecentrum. Je ontvangt een uitnodiging per sms en/of e-mail.
  • Dan heb je 30 minuten de tijd om te bevestigen dat je snel naar het vaccinatiecentrum zal komen. Als je niet op tijd reageert, heb je je kans gemist en wordt de volgende persoon op de reservelijst opgeroepen. 
  • Zodra je bevestigt, zal je online doorgestuurd worden naar een reservatiesysteem om een afspraak te maken hoe laat precies je in het vaccinatiecentrum verwacht wordt voor je vaccinatie. Je boekt dan meteen ook je tweede vaccinatiemoment (voor de meeste vaccins zijn er immers twee dosissen nodig). 

Als je niet of te laat reageert op een oproep, vervalt ook je inschrijving op de reservelijst en moet je je opnieuw inschrijven.

Gepubliceerd op 14 apr 2021
Nieuwsoverzicht
VC

Meer info

adres
Forum 92870 Puurs
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 203 27 02
e-mail
vaccinatie@klein-brabant.be

Het vaccinatiecentrum is telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag telkens 9 tot 12 uur op het nummer 03 203 27 02.

Lees meer artikels over

Deel deze pagina