Pfizer-vaccinatiecampagne heeft positieve invloed op ons vaccinatiecentrum

Bij Pfizer Puurs rollen massaal veel coronavaccins van de band. Die worden wereldwijd verdeeld in de strijd tegen de coronapandemie.

De medewerkers van de vestiging in Puurs werden al ingeënt. Nu krijgen ook hun familieleden de kans om zich daar binnenkort al te laten vaccineren. Dat betekent dat er in het vaccinatiecentrum Klein-Brabant sneller plaatsen zullen vrijkomen voor andere inwoners.

Veel familieleden wonen in onze regio

Pfizer heeft vier vestigingen in ons land. Men verwacht dat zo’n 12.000 tot 15.000 familieleden van Pfizer-werknemers in België ingaan op het vaccinatieaanbod bij de farmareus. Die vaccins worden volledig door Pfizer bekostigd én staan los van de leveringen die ons land er bestelde. Leen Lejon, coördinator van het vaccinatiecentrum Klein-Brabant: “Door de vaccinatiecampagne van Pfizer moeten heel wat landgenoten niet meer langsgaan in hun gewone vaccinatiecentrum. Dat zullen we ook voelen in het vaccinatiecentrum van Klein-Brabant. Want Pfizer Puurs telt 3000 werknemers waarvan een groot deel in Puurs-Sint-Amands en Bornem woont – net als hun familieleden.”

Vrijgekomen plaatsen gaan naar andere inwoners

Door de inspanning van Pfizer zal het dus nog sneller vooruitgaan in het vaccinatiecentrum van Klein-Brabant. Leen Lejon: “De plaatsen die vrijkomen, kunnen we meteen aan andere inwoners geven. Daarbij blijven we uiteraard de volgorde volgen die Vlaanderen oplegt. Voor plekjes die op het laatste moment beschikbaar worden, kijken we naar de reservelijst QVAX. Dat systeem gebruiken we nu al even en werkt prima. Omdat Pfizer op korte termijn begint te vaccineren, zullen er wellicht ook familieleden daar naartoe gaan die eigenlijk al uitgenodigd werden in ons vaccinatiecentrum. Hen vragen we om hun afspraak bij ons te annuleren. Zo kunnen we ook die vaccins snel aan iemand anders toewijzen."

"De vaccinatiecampagne loopt dus volop en dat is alleen maar hoopgevend. Natuurlijk mogen we niet overmoedig worden en moet iedereen zich nog aan de coronamaatregelen houden.”

Gepubliceerd op 28 apr 2021
Nieuwsoverzicht
vac

Meer info

adres
Forum 92870 Puurs
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 203 27 02
e-mail
vaccinatie@klein-brabant.be

Openingsuren

Vandaag:9 tot 12 uur en 13 tot 16 uur

Het callcenter van het vaccinatiecentrum is elke dag te bereiken van 9 tot 12 uur. Ook in de namiddag en 's avonds kan je het callcenter bereiken op de momenten dat het vaccinatiecentrum open is. 

Je kan enkel in het vaccinatiecentrum terecht met je uitnodigingsbrief op het uur dat je bevestigd hebt.

Het vaccinatiecentrum is telefonisch bereikbaar van ma - vrij van 9 - 12 uur en van 13 - 16 uur op het nummer 03 203 27 02.

Lees meer artikels over

Deel deze pagina