Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Samenwerking vervoerregio's Mechelen en Waasland

Het openbaar vervoer stopt niet aan vervoerregiogrenzen. Dit gegeven heeft de vervoerregio’s Waasland en Mechelen samengebracht om een oplossing te zoeken voor een verbinding tussen het Waasland en AZ Rivierenland in Bornem.

In de loop van 2022 zullen inwoners gebruik kunnen maken van een Hospitaaltaxi, met twee Hoppinhaltes in Temse en één aan het ziekenhuis in Bornem.

De Hospitaaltaxi

De vraag naar openbaar vervoer over de Schelde tussen Temse en Bornem, met als voornaamste reden de bediening van het AZ Rivierenland, leidde tot een oplossing die tot stand kwam door samenwerking tussen de vervoerregio’s Waasland en Mechelen, waarvan Temse en Bornem deel uitmaken.

In beide regio’s werd het licht op groen gezet voor het inleggen van een Hospitaaltaxi (OV-taxi) die de verbinding maakt tussen 3 vervoerregiogrensoverschrijdende haltes: Temse Vrijheidstraat, Temse Station en AZ Rivierenland (Bornem).
De Hospitaaltaxi zal vraagafhankelijk rijden tussen de betreffende haltes op weekdagen tussen 8 en 12 uur en 14 en 20 uur. Op weekenddagen zal dat tussen 14 en 20 uur zijn. Op deze manier kunnen zowel bezoekers, patiënten als personeelsleden gebruik maken van het openbaar vervoer om het ziekenhuis te bereiken vanuit Temse.

Heel wat inwoners van Temse worden medisch doorverwezen naar het ziekenhuis in Bornem of gaan er op ziekenbezoek. Deze Hospitaaltaxi biedt veel meer mogelijkheden om het ziekenhuis te bereiken dan de huidige reguliere busverbinding.
Het ziekenhuis van Bornem was zelf al langer vragende partij om een verbinding te voorzien richting Temse. Daarnaast kregen wij ook regelmatig de vraag om, naast het treinverkeer, een busverbinding te voorzien over de Scheldebrug. De samenwerking tussen de verschillende vervoerregio’s en de betreffende gemeenten heeft ervoor gezorgd dat we met de Hospitaaltaxi, via het Vervoer op maat, een gepaste oplossing hebben kunnen uitwerken.

Vervoer op maat

De invoering van de Hospitaaltaxi kadert binnen het ‘Vervoer op maat’, de vierde vervoerslaag van het Openbaar Vervoerplan 2021. De invoering ervan wordt voorzien samen met de start van het nieuwe Openbaar Vervoerplan in 2022.

Op maat van de gebruiker

De reden van dit extra Scheldekruisend aanbod (naast de trein, onderdeel van het kernnet) is de directe bediening van de halte AZ Rivierenland. Dit in tegenstelling tot de trein, waarbij nog een aanzienlijke afstand overbrugd moet worden tussen Bornem Station en het ziekenhuis. 

Gepubliceerd op 12 mei 2021
Nieuwsoverzicht
hosp

Meer info

adres
Hingenesteenweg 132880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 20
e-mail
patrimonium@bornem.be

Openingsuren

Vandaag:9 tot 12 uur

Enkel op afspraak tussen 9 en 12 uur van maandag t.e.m. vrijdag. Op woensdag ook tussen 13.30 en 19 uur. 

Opgelet: op woensdag is de dienst telefonisch bereikbaar tot 17 uur. 

adres
Hingenesteenweg 132880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 20
e-mail
mobiliteit@bornem.be

Openingsuren

Vandaag:9 tot 12 uur

Enkel op afspraak tussen 9 en 12 uur van maandag t.e.m. vrijdag. Op woensdag ook tussen 13.30 en 19 uur. 

Opgelet: op woensdag is de dienst telefonisch bereikbaar tot 17 uur. 

Deel deze pagina