Dit nieuwsbericht is niet actueel.

EK voetbal dit jaar vanop één van je vertrouwde Bornemse terrassen

Dat dit jaar er op evenementenvlak ééntje als geen ander zou worden, is een open deur intrappen. Stilaan herleeft ook onze gemeente en komen er weer meer activiteiten op gang.

Met het EK voetbal in juni voor de deur, kijken velen er reikhalzend naar uit om dit op de in Bornem gebruikelijke manier samen als supporters te beleven. Als gemeente kiezen we er dit jaar voor om in de eerste plaats onze plaatselijke horeca-uitbaters of andere organisatoren een graantje te laten meepikken van de voetbalgekte. Het grote scherm op het Kardinaal Cardijnplein zal dan ook plaatsmaken voor meerdere kleintjes op de terrassen van onze Bornemse horeca-uitbaters.

Hoewel het aantal besmettingen in dalende lijn zitten en de vaccinaties de goeie richting uitgaan, zijn we nog niet op dat punt dat duizenden mensen samenbrengen een goed idee is. Voetbal kijken op een groot scherm brengt hoe dan ook bewegende stromen mensen met zich mee. We blijven liever nog wat voorzichtig en mikken, zoals eerder gecommuniceerd, op de Dag van de Bornemnaar eind augustus als eerste grootschalig gemeente-evenement waar al onze inwoners naartoe kunnen.

Bovendien hebben onze horeca-uitbaters een bijzonder zwaar jaar achter de rug. We willen hén in de eerste plaats de kans geven om via het EK voetbal opnieuw overeind te krabbelen na maanden van financiële tegenspoed. Zij zullen toelating krijgen om zelf EK-schermen te plaatsen op hun terrassen, uiteraard volgens de geldende coronamaatregelen en de regels in het horecaprotocol.
Je kan supporteren vanop deze terrassen:

BORNEM

  • Cafés Luxhuis, Belle Vue en De Hopschuur
  • Danscafé La Difference
  • BarBoer
  • ’t Gemak
  • New Criterium
  • Café Het Wiel
  • Cultuurcafé

HINGENE

  • Cafés De Zwaan en Vredesoord

WINTAM

  • Café Sint-Margareta

Tegelijker tijd zullen ook de kermissen opnieuw coronaproof georganiseerd kunnen worden. Tussen woensdag 16 juni en maandag 21 juni staat ook de kermis weer op z’n gebruikelijke plek. Zoals de laatste keer zal opnieuw gewerkt worden met in- en uitgangen, zodat de bezoekersaantallen en -stromen geteld en gemonitord kunnen worden. Aan de kramen zal de nodige ruimte voor wachtrijen afgebakend worden en ook de nodige handgellen en maskers liggen klaar. Bornem-kermis is weer klaar voor een veilig verzetje. 

Gepubliceerd op 8 jun 2021
Nieuwsoverzicht
voetbal

Meer info

adres
Hingenesteenweg 132880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 08
e-mail
evenementen@bornem.be

Van maandag t.e.m. vrijdag telefonisch bereikbaar van 9 tot 12 uur en van 13 tot 16 uur. 

Deel deze pagina