Eigen Kweek in residentie

Sinds eind mei werkt tweemanscollectief VETO in residentie bij cc Ter Dilft aan hun voorstelling project Donald.

VETO won de eerste Antwerpse editie van Eigen Kweek, een traject voor jonge podiumkunstenaars en aspirant zakelijk leiders. Daardoor krijgen ze de unieke kans om hun eerste eigen productie te realiseren met voldoende tijd, ruimte, ondersteuning en budget. De residentie bij Ter Dilft maakt daar deel van uit.

Tweemanscollectief VETO bestaat uit Anna en Xandry. Ze studeerden allebei in 2018 af aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Met project Donald brengen ze een live-podcast op scène over zeiler Donald Crowhurst. Die nam in 1968 deel aan de eerste solo-zeilwedstrijd rond de wereld en na 243 dagen, bijna aan de finish, geeft hij op en laat hij zich afdrijven in de Atlantische oceaan. Zijn schip wordt onbemand teruggevonden. 

Van achter hun geluidstafel brengen Anna en Xandry het verhaal van Donald tot leven, samen met verhalen uit de lockdown van 2020. Eigen Kweek gaf hun de nodige financiële ruimte en tijd om hun voorstelling volgens hun eigen wensen te realiseren.

In november staat VETO met hun project Donald in de schouwburg van Ter Dilft. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 17 augustus.

Gepubliceerd op 8 jun 2021
Nieuwsoverzicht
VETO aan TD_B

Meer info

adres
Sint-Amandsesteenweg 41-432880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 30
e-mail
info@terdilft.be

Openingsuren

Vandaag gesloten

Deel deze pagina