Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Verkeersveilige omgeving Bernardusschool

Onder het motto “kinderen hebben recht op een veilige schoolomgeving” worden alle Bornemse scholen deze legislatuur door de dienst mobiliteit onder de loep genomen.

Als eerste in de rij kwam de Bernardusschool aan bod. Na uitgebreid onderzoek met o.a. verkeerstellingen en bevragingen maakte de dienst mobiliteit samen met de school een plan van aanpak. Wat gaat er concreet gebeuren:

  • Invoeren van een fietsstraat vanaf september 2021
  • Aanbrengen van wegmarkeringen tijdens de vakantiemaanden
  • Tom, het broertje van Lily werd geplaatst. Deze figuren zijn zo groot als een echt kind en moedigen voorzichtigheid aan met hun realisme en dynamiek.
  • Aanbrengen van drie regenboogzebrapaden aan de uitgang in de Grootheide. Een precieze datum hiervoor kunnen we nog niet meegeven, aangezien dit o.a. afhankelijk is van de weersomstandigheden.

“Voor deze ingrepen ontvangen we subsidies van de Vlaamse overheid”, zegt schepen van mobiliteit Saadet Gülhan. “Bovendien willen we de omgeving niet alleen technisch verkeersveiliger maken, maar ook echt mooier, zodat het zonde zal zijn om er snel te rijden. Denk maar aan onze kleurrijke zebrapaden en onze Tom die er al staat te blinken.”

Bij de geplande heraanleg van de Sint-Amandsesteenweg zullen ook verbeteringen aan het voet- en fietspad worden aangebracht. Hierdoor zal het ook daar veiliger worden voor de schoolgaande kinderen.

Gepubliceerd op 15 jun 2021
Nieuwsoverzicht
scool

Meer info

adres
Hingenesteenweg 132880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 20
e-mail
patrimonium@bornem.be

Enkel op afspraak tussen 9 en 12 uur van maandag t.e.m. vrijdag. Op woensdag ook tussen 13.30 en 19 uur.

Lees meer artikels over

Deel deze pagina