De renovatiecoach ondersteunt jouw energetische renovatie

Energetisch renoveren hoeft niet moeilijk te zijn. De renovatiecoach van Stekr is er immers voor alle inwoners van Bornem. Hij of zij helpt je energetische renovatie in goede banen te leiden en ontzorgt je maximaal voor, tijdens en na je renovatie.

Er is nood aan de renovatiecoach

In Vlaanderen zijn huishoudens voor één vierde verantwoordelijk voor de totale uitstoot van CO2. Om de klimaatdoelstellingen van 2050 te halen, moeten jaarlijks meer dan 90.000 Vlaamse woningen gerenoveerd worden tot goed geïsoleerde, bijna-energieneutrale woningen. Concreet zal elke woning een A-label moeten halen in de EPC-test. Kwalitatief en energetisch renoveren is echter niet zo voor de hand liggend. Net daarom kunnen inwoners van Bornem nu beroep doen op de renovatiecoach van Stekr. De coach ondersteunt hen en leidt elke energetische renovatie in goede banen.

Mikken op een hogere renovatiegraad

De ervaring leert ons dat bewoners, die een renovatiecoach onder de arm nemen om hen bij te staan in de aanvraag van offertes, het opmaken van een stappenplan en de opvolging van de werken, het budget en de premies, sneller geneigd zijn een renovatietraject te starten. De renovatiecoach zorgt dan ook voor een maximale “ontzorging” doorheen het gehele traject. Hij of zij denkt bovendien steeds mee op maat van jouw woning en jouw budget.

Focus op de klimaatdoelstellingen

Intercommunale IGEMO, de Zuid-West-Vlaamse Intercommunale Leiedal en Stad Gent slaan de handen in elkaar om de klimaatdoelstellingen te realiseren. Op 1 april 2021 startten ze daarom het SUPRA-project (oftewel “Speed UP Renovation through Accompaniment”). Met de steun van ELENA, een gezamenlijk initiatief van de Europese Commissie en de Europese Investeringsbank (EIB), wordt een subsidie van € 3,24 miljoen vrijgemaakt. Dit geld dient om de nodige renovatiecoaches aan te nemen.

Het doel van IGEMO is om binnen de regio Rivierenland (= het arrondissement Mechelen), op 3 jaar tijd 925 huishoudens te begeleiden bij hun ingrijpende energetische renovatie. Deze inspanning moet resulteren in een verminderde CO2-uitstoot van 1.572 ton per jaar, terwijl ook de werkgelegenheid in de bouwsector een boost moet krijgen. IGEMO doet dit middels de dienstverlening Stekr.

De ambities van SUPRA kaderen binnen de Europese, de Vlaamse en de lokale beleidsplannen. Bornem ondertekende het Burgemeestersconvenant en gaat voor een verminderde CO2-uitstoot van 40% tegen 2030. Elke woning, die door dit SUPRA-traject energiezuiniger wordt, draagt dan ook bij tot deze ambitie.

Ik wil een renovatiecoach!

Heb je concrete verbouwplannen? Wil je jouw woning meteen ook energiezuinig maken? Wil je weten op welke premies je recht hebt?

Stekr is jouw aanspreekpunt voor gratis advies op maat van je woning. Ontdek ons aanbod, stel jouw vraag of maak een afspraak!
Surf naar www.stekr.be, mail naar info@stekr.be of bel naar 015 28 60 28.

Gepubliceerd op 20 okt 2021
Nieuwsoverzicht
stekr

Meer info

adres
Hingenesteenweg 132880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 21
e-mail
omgeving@bornem.be

Enkel op afspraak tussen 9 en 12 uur van maandag t.e.m. vrijdag. Op woensdag ook tussen 13.30 en 19 uur.

Deel deze pagina