Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Concert ter nagedachtenis van alle coronaslachtoffers

Op zondag 19 september brengt ‘La Chapelle Sauvage’ het meesterwerk Requiem van W.A.Mozart in de centrumkerk van Bornem om 20 uur. Onder leiding van Karel De Wilde herdenken ze alle covid-19-slachtoffers.

Dit iconische werk uit Mozarts oeuvre wordt gebracht door dit internationaal ensemble met solisten uit o.a. het Vlaams Radiokoor en de Koningin Elisabethkapel. Solisten zijn: Jolien De Gendt (sopraan), Dida Castro Gonzales (alt), Geoffrey Degives (tenor) en Charles Dekeyser (bas).

Tijdens het componeren van dit requiem ging Mozarts gezondheid zeer sterk achteruit. Al snel aanschouwde hij dit werk dan ook als zijn eigen dodenmis waarin hij alles moest leggen wat hij nog wou of zou schrijven. Het resultaat is een meesterwerk van formaat dat als compendium van Mozarts gehele werk kan gelden. 

La Chapelle Sauvage ontstond onder impuls van de jonge Belgische dirigent Karel De Wilde als een internationaal initiatief van jonge professionele musici uit de hele wereld. Wat hen samenbracht en typeert is een wilde en ontembare muzikale ambitie met een eigentijdse, kritische en reflectieve attitude. Niettegenstaande hun vaste kern wijzigt hun bezetting zich naargelang het repertoire, dat een grote verscheidenheid aan kamermuziek bevat evenals werken voor symfonisch orkest. Hierbij steeds op zoek naar een creatieve en authentiek verantwoorde uitvoering, gebruik makende van de kennis en de modernste technieken waarover we heden ten dage beschikken.

Tickets: 20 euro (-18-jarigen: 12 euro) op www.terdilft.be of telefonisch 03 890 69 30.

Gepubliceerd op 8 sep 2021
Nieuwsoverzicht
kaars

Meer info

adres
Hingenesteenweg 132880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 06
e-mail
communicatie@bornem.be

Openingsuren

Vandaag:9 tot 12 uur en 13.30 tot 17 uur

Enkel op afspraak tussen 9 en 12 uur van maandag t.e.m. vrijdag. Op woensdag ook tussen 13.30 en 19 uur.

Deel deze pagina