Nieuws van onze Academie over A.L.C.H.E.M.I.A.

ALCHEMIA staat voor Alliance of Cultural Heritage Exchange for Musical Innovation and Acquisition. Het is een Erasmusproject dat georganiseerd wordt door muziekscholen van Finland, Italië, Letland, België en Spanje.

Hiervoor ontvangen de deelnemers Europese subsidies. Het doel is om elkaars muzikale erfgoed te ontdekken.

Onze Academie is geselecteerd voor België en startte dit schooljaar met het project.

Vorig jaar maakten de verschillende docenten kennis met elkaar en werden de lijnen voor het project uitgezet. In alle academies werd ook gezocht naar leerlingen die wilden instappen in dit unieke project. 7 Bornemse leerlingen nemen hieraan deel. Bezieler van dit project is docent Pieter Stas.

De eerste week van september kon Pieter online opstarten met de theoretische opleiding voor de docenten. Zij geven dan deze lessen op hun beurt aan de geselecteerde studenten. De laatste week van september volgden de praktijklessen op dezelfde manier. Nu is het aan ieder land om dit in te oefenen tegen januari.

Tijdens de week van 17 januari zijn wij gastgemeente en komen alle leerlingen en docenten uit de deelnemende landen naar Bornem. Samen volgen ze dan ‘echte’ lessen en op het einde van de werkweek geven ze heus concert, als toonmoment. Dit is voor iedereen toegankelijk.

In Hallo Bornem van januari lees je trouwens meer over Alchemia in een interview met docent en leerlingen!

Gastgezinnen gezocht

Heb jij of heeft jouw gezin nog een bed vrij in de week van 17 tot 21 januari? Wil je graag kennismaken met ‘gepassioneerde muzikale mensen’? Neem dan contact op met onze academie via catherine.debock@bornem.be, tel. 03 890 69 55.

Gepubliceerd op 18 okt 2021
Nieuwsoverzicht
Alchemia

Meer info

adres
Hingenesteenweg 132880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 06
e-mail
communicatie@bornem.be

Enkel op afspraak tussen 9 en 12 uur van maandag t.e.m. vrijdag. Op woensdag ook tussen 13.30 en 19 uur.

Deel deze pagina