Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Coronamaatregelen - update

Het Overlegcomité kwam vervroegd samen om de maatregelen te bespreken in het kader van de stijgende coronacijfers.

Volgende beslissingen werden genomen:

Basisregels

  1. Er wordt gevraagd om de sociale contacten te beperken, de anderhalve meter afstand te houden en zoveel als mogelijk buiten af te spreken.
  2. Mondmaskers worden verplicht voor iedereen vanaf 10 jaar en dienen breed gedragen te worden: in alle binnenruimtes en ook op evenementen die buiten plaatsvinden.
  3. Ventilatie wordt nog belangrijker. Vooral in de scholen en op werkplekken dient de luchtkwaliteit beter opgevolgd te worden aan de hand van CO²-meters in lokalen waar veel mensen samenkomen.

Covid Safe Ticket

  1. Het Covid Safe Ticket dient vanaf nu gecombineerd te worden met het mondmasker (in de horeca, op evenementen, in discotheken, pretparken, concertzalen,…).
  2. Het toepassingsveld van het Covid Safe Ticket wordt verder uitgebreid: het wordt verplicht voor evenementen vanaf 50 personen (indoor) en 100 personen (outdoor).

Telewerk

  1. De komende 3 weken dienen mensen opnieuw 4 van de 5 dagen thuis te werken. Vanaf 13 december wordt het verplichte telewerk herleid naar 3 dagen per week.

Vaccinatie

  1. Voor iedereen die volledig gevaccineerd is, wordt getracht zo snel mogelijk een derde prik te geven. Een concrete timing hiervoor wordt later nog gegeven.
  2. Van zodra er een gunstig advies komt van de Hoge Gezondheidsraad en een goedkeuring van het EMA, zal de vaccinatie van de 5 tot 11-jarigen opgestart worden.

Deze maatregelen starten op zaterdag 20 november 2021 en zullen gelden tot 28 januari 2022.

Gepubliceerd op 18 nov 2021
Nieuwsoverzicht
corona

Lees meer artikels over

Deel deze pagina