Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Jonge Wegweters

Bornemse jongeren werden bij het begin van het schooljaar opgeroepen om hun verplaatsingsgedrag in kaart te brengen via een fietstrack. D.m.v. een toolbox, ontworpen door Bataljong en Kind & Samenleving, werden bepaalde knelpunten en noden duidelijk.

Er hebben in totaal 225 leerlingen van de derde graad secundair van het GO! Atheneum Klein-Brabant en OLVP Bornem secundair de fietstrack ingevuld. Met de klassen van 5 en 6 verzorging van het GO! Atheneum Klein-Brabant werd dan in 3 sessies meer in detail aan de slag gegaan.

In de eerste startsessie werden de gegevens van de Fietstrack geanalyseerd en de jongeren zoomden in op hun mobiliteitsbeleving. Tijdens het tweede deel van de sessie trokken ze naar buiten voor een wekkertocht om op het terrein de mobiliteitsruimte te bespreken in de ruime schoolomgeving. In de tweede sessie werd samen met de gemeentelijke mobiliteitsdienst een visionaire droomoefening gehouden. De laatste sessie liet de leerlingen prioriteiten bepalen in de projecten met behulp van een budgetgame.

Op vrijdag 19 november stellen de jongeren het eindrapport van Jonge Wegweters voor aan het college, de politie en een delegatie van de jeugddienst en dienst mobiliteit.

De leerlingen overhandigen 5 voorstellen ter verbetering van de mobiliteitsbeleving aan de schepenen in de vorm van cadeauboxen. Per schepen stoppen ze er een project in dat het beste aansluit bij hun bevoegdheden en hun persoonlijke interesses. De schepenen gaan in de vorm van een interview het gesprek aan met de jongeren. De overgebleven projecten worden interactief in de vorm van een museumrondleiding voorgesteld.

In totaal zijn er 17 voorstellen uit het onderzoek gekomen, de beste 5 worden voorgesteld. De haalbaarheid van de voorstellen werd vooraf al nagekeken door medewerkers van de dienst omgeving.

Gepubliceerd op 19 nov 2021
Nieuwsoverzicht
JW

Meer info

adres
Barelstraat 111/b2880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 47
Fax fax
03 890 69 31
e-mail
jeugd@bornem.be

Openingsuren

Vandaag:9 tot 12 uur en 13 tot 17 uur

Lees meer artikels over

Deel deze pagina