Informatietraject van kerk tot kasteel

Binnen het kader van het toeristisch ‘Van Steen tot Steen langs de Schelde’ worden er dit jaar enkele belangrijke toeristische initiatieven rond het Kasteel van Bornem genomen.

We willen jou bij elke stap van dit project goed informeren. Daarom begonnen we een informatietraject op https://participatie.bornem.be/vankerktotkasteel/ waar je meer informatie vindt over het project zelf, de timing van de werken, beeldmateriaal en je kan er je ook inschrijven op een nieuwsbrief met updates en nieuwtjes.

Over het project

Tussen de kerk en het kasteel wordt de toeristische infrastructuur verbeterd en aangevuld. De verbinding tussen dorp en kasteel wordt versterkt. Centraal in de beleving van het gebied staat het nieuwe belevingscentrum dat wordt gerealiseerd in de bijgebouwen van het kasteel. De beleving van het landschap begint echter al wanneer je in de kasteeldreef komt met een uitzicht op het kasteel, de Oude Schelde en het uitgestrekte graafschap.

Meer concreet wordt er gewerkt aan:

  • Een sterkere toeristische uitbouw van het Kasteel van Bornem met een belevingscentrum in de oude paardenstallen van het kasteel en een panoramatoren.
  • De restauratie van de oude eendenkooi.
  • De heraanleg van de Kasteeldreef en de Kasteelstraat als aantrekkelijke verbinding tussen kerk/dorp en kasteel.

Ben je benieuwd naar het project en volg je de wegenwerken graag op? Kijk dan regelmatig op het informatieplatform of schrijf je in voor de nieuwsbrief

De aannemer startte in december 2021 met de aanleg van het belevingscentrum. Als alles volgens plan verloopt, kan je er eind april al terecht.

Gepubliceerd op 5 jan 2022
Nieuwsoverzicht
kasteeldreef

Meer info

adres
Hingenesteenweg 132880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 20
e-mail
patrimonium@bornem.be

Enkel op afspraak tussen 9 en 12 uur van maandag t.e.m. vrijdag. Op woensdag ook tussen 13.30 en 19 uur.

Deel deze pagina