Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Coronamaatregelen - update

Het Overlegcomité kwam samen om de coronamaatregelen te bespreken.

Het Overlegcomité keurde de barometer goed. Deze barometer zal bestaan uit 3 kleuren:

  • geel: situatie is onder controle
  • oranje: toenemende druk
  • rood: risico op overbelasting

De kleuren worden bepaald op basis van de druk in de zorg (opnames in het ziekenhuis en druk op de intensieve zorgen). Uiteraard kan ook met andere factoren, zoals motivatie, draagkracht, socio-economische factoren,… rekening worden gehouden. De barometer is een beslissingsinstrument dat een referentiekader schetst, het blijft de beslissing van het Overlegcomité om de kleurencode af te kondigen en de nodige maatregelen hieraan te koppelen.

De barometer wordt gebruikt voor 3 sectoren: horeca, publieke evenementen en recreatieve groepsactiviteiten. Voor elk van deze sectoren worden maatregelenpakketten voorbereid op basis van de kleurencode. De barometer gaat in op vrijdag 28 januari en er wordt gestart in de kleurcode rood.

Evenementen binnen blijven mogelijk voor 200 personen, met mondmasker. Zalen die een grotere capaciteit hebben, kunnen tot 70% van hun capaciteit gebruiken, of zelfs tot 100% als de luchtkwaliteit onder 900ppm blijft.

Dynamische activiteiten binnen (bv. fuif, dancing) zijn op dit moment nog steeds niet toegelaten.

De regels voor de horeca blijven behouden zoals voordien, met uitzondering van het sluitingsuur. Dit wordt vanaf volgende week 00 uur in plaats van 23 uur.

Georganiseerde activiteiten in het kader van jeugd, sport,… zijn opnieuw toegelaten voor 80 personen indoor en 200 personen outdoor. Overnachtingen zijn opnieuw toegelaten.

Bepaalde indooractiviteiten kunnen opnieuw openen (binnenspeeltuinen, bowling, snooker, attractieparken, ….)

Andere regels blijven behouden: bv. begrafenissen en huwelijken, telewerk, shoppen met 2 personen, mondmaskers,…

Vanaf 1 maart zal je – als volwassene – enkel nog een geldig vaccinatiecertificaat krijgen als je een boosterprik hebt gekregen of wanneer je 2e prik minder dan 5 maanden geleden plaatsvond.

Gepubliceerd op 24 jan 2022
Nieuwsoverzicht