Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Bornem steunt Oekraïne #plekvrij

Heb jij thuis een #plekvrij en ben je bereid om mensen uit Oekraïne op te vangen? Stel je plek kandidaat als verblijfplaats voor gevluchte Oekraïners.

Oorlog in Oekraïne. Niet eens zo ver van ons vandaan. Honderdduizenden mensen zijn hun huizen, hun land ontvlucht en zijn op zoek naar veiligheid. Onze gemeente is gastvrij en wil deze mensen graag helpen. Zo zoeken we samen naar plekken om ze op te vangen.  

Naast deze acute opvang is Bornem solidair en zetten we ons ook in voor andere vluchtelingen. De Oekraïense vluchtelingen zijn geen asielzoekers. Zij vragen geen permanente verblijfplaats aan. Ze hebben enkel tijdelijk een veilig onderdak nodig. 

Heb jij thuis een #plekvrij? 

Heb je een plek vrij en ben je bereid om mensen uit Oekraïne op te vangen? Vul het formulier in en stel je plek kandidaat als verblijfplaats voor gevluchte Oekraïners. 

Goed om weten:

  • Je stelt je verblijfplaats enkel ter beschikking voor deze crisissituatie en dus de noodopvang van Oekraïense gezinnen. Het gaat niet om andere noodsituaties. 
  • Elk Oekraïens gezin dat een verblijfsaanvraag indient, wordt op voorhand gescreend door het Nationaal Crisiscentrum. 

Ook Bornem gaat op zoek naar plekken om mensen op te vangen. 

We bekijken momenteel samen met onze partners onze leegstaande gebouwen en noodwoningen zodat we hier mensen kunnen opvangen. 

Financiële giften 

Rode Kruis-Vlaanderen maakt 250.000 euro vrij uit haar eigen noodfonds ter ondersteuning. Dat geld zal gebruikt worden om te voorzien in voedsel, water, dekens, tenten voor opvang van vluchtelingen en medische zorg en psychosociale ondersteuning. 

Rode Kruis-Vlaanderen opent een rekening voor wie geld wil storten: BE53 0000 0000 5353 met vermelding “Oekraïne”. Dat geld zal via de lokale Rode Kruis-afdelingen gebruikt worden voor directe humanitaire hulp aan de mensen die getroffen worden door het conflict. 

Algemeen infonummer “Bornem steunt Oekraïne”: 03 890 60 70 – Sociaal Huis 

Gepubliceerd op 7 apr 2022
Nieuwsoverzicht
Bornem steunt Oekraïne

Meer info

adres
Broekstraat 40B2880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 60 70
e-mail
sociaalhuis@bornem.be

Openingsuren

Vandaag:9 tot 12 uur en 13 tot 16 uur

Enkel op afspraak van maandag t.e.m. vrijdag van 9 - 12 uur en van 13 - 16 uur.

Deel deze pagina