Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Expo "Er op UiT"

Tussen Pasen en Pinksteren vind je in de inkomhal van CC Ter Dilft de kleine expo 'Er op UiT'. Die neemt je mee in de wereld van mensen in armoede.

Van 25 april tot 3 juni lees, hoor en zie je er de verhalen van mensen in armoede en over de verschillende drempels die ze ervaren als ze willen deelnemen aan het vrijetijdsaanbod.

Iedereen moet kunnen deelnemen aan het vrijetijdsaanbod, ook mensen die financieel kwetsbaar zijn. Dat is een grondrecht. Men kan dan even zijn zorgen vergeten en wat energie en veerkracht opdoen via sociaal contact. Toch lukt dat niet altijd: er zijn voor mensen in armoede heel wat drempels waar we ons vaak niet bewust van zijn.

Met UiTPAS bieden we een kader om de financiële drempel weg te werken, maar blijven er veel zichtbare (praktische) en veel onzichtbare (psycho-sociale) drempels die deelname aan het georganiseerde vrijetijdsleven verhinderen. Het bewust worden van deze drempels en het nemen van drempelverlagende initiatieven is voor verenigingen en organisaties een lang proces.  

Door de drempels die mensen in armoede ervaren in woord en beeld te brengen, vergroot de bewustwording erover. De tentoonstelling is samengesteld door een vereniging waar armen het woord nemen. Het uitwerken van hun ervaringen heeft hen zelf ook sterker gemaakt

Verenigingen of organisaties die dieper willen ingaan op dit thema, kunnen aan de balie een doosje met tipkaartjes vragen rond de drempels die in de expo worden besproken. Het zijn suggesties over hoe je dingen kan aanpakken.

Verenigingen of organisaties die overwegen om ook met UiTPAS te starten, geven een seintje via uitpas@bornem.be of via telefoon 03 890 69 49 of 03 890 69 45. 

ORGANISATIE: Lokaal Netwerk vrijetijdsparticipatie voor mensen in armoede - Gemeente Bornem

Gepubliceerd op 28 mrt 2022
Nieuwsoverzicht
expo er op UiT

Meer info

adres
Sint-Amandsesteenweg 41-432880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 49
e-mail
cultuur@bornem.be

Lees meer artikels over

Deel deze pagina