Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Erfgoeddag op zondag 24/4

Ter gelegenheid van Erfgoeddag op zondag 24 april worden er verschillende activiteiten georganiseerd in onze gemeente.

Naast de tentoonstelling 10 eeuwen Nattenhaasdonk in het kerkgebouw in Wintam, zijn ook OLVP lagere school en paviljoen De Notelaer topplekken om te bezoeken die dag. 

Tentoonstelling 10 eeuwen Nattenhaasdonk

Op Erfgoeddag opent vanaf 10 uur de tentoonstelling 10 eeuwen Nattenhaasdonk in het kerkgebouw in Wintam. De tentoonstelling vertelt de bezoekers hoe het landschap doorheen de tijd is gevormd, de geschiedenis van het verdwenen Scheldedorp en hoe het Sigmaplanproject van de Vlaamse Waterweg de inwoners zal beschermen tegen overstromingen. 
Liefhebbers kunnen een bezoek aan de tentoonstelling in het kerkgebouw combineren met een wandeling, uitgestippeld door de Landelijke Gilde van Hingene, Wintam en Eikevliet.

Meer praktische info vind je hier

De bel gaat… De Bornemse onderwijsgeschiedenis: interactieve expo

OLVP Lagere school laat bezoekers tussen 11 en 17 uur kennismaken met een stukje Bornemse onderwijsgeschiedenis. Een historische evolutie van de zuster- en broederschool tot de huidige OLVP Lagere school. Van knikkers tot Pokémonkaarten, van lei tot laptop… Een interactieve expo in de gerenoveerde refter voert geïnteresseerden langs didactische materialen, archiefstukken en foto’s uit vervlogen tijden.

Ontdek de Notelaer met het nieuwe doeboekje: zoektocht

Ouders, grootouders, tantes, nonkels, meters of peters kunnen met hun kleine schatten én eekhoorntje Hazel op ontdekking gaan in paviljoen De Notelaer. Samen kunnen ze heel wat leuke opdrachten uitvoeren tussen 14 en 18 uur.
Reserveren hiervoor kan tot 22/4 via info@notelaer.be of tel. 03 889 69 20. Natuurlijk kan je die dag ook gewoon komen genieten van het prachtige gebouw met zijn indrukwekkende plafondschildering en prachtige houten vloer, of van het schitterende uitzicht op de Schelde.

Gepubliceerd op 13 apr 2022
Nieuwsoverzicht
Erfgoeddag2022

Meer info

adres
Kloosterstraat 712880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 23
e-mail
abdij@bornem.be

Deel deze pagina