Rioleringswerken Weert

Als de weersomstandigheden het toelaten, start midden augustus de aanleg van de riolering in Weert.

Door deze rioleringswerken uit te voeren, wordt het afvalwater van heel wat woningen in Weert aangesloten op een nieuw rioleringsstelsel dat bestaat uit pompputjes en persleidingen. Het nieuwe rioleringsstelsel wordt ter hoogte van Weert centrum en Briel aangesloten op de bestaande collector in de Beerdonkstraat.

De collector in de Beerdonkstraat is al aangesloten op de rioolzuiveringsinstallatie van Bornem. In die installatie wordt het afvalwater gezuiverd voor het geloosd wordt in de Vitsdamloop.

De aansluiting van Weert op de riolering zorgt dus voor proper en helder water in alle beken en rivieren in de omgeving.

Onze gemeente haalt met dit project een rioleringsgraad van 97,09% en zit daarmee ver boven het Vlaamse gemiddelde van 87,71%. Iets waar we heel fier op zijn.

De rioleringswerken zullen in 3 fasen gebeuren. Per fase wordt de straat per deel opengebroken: eerst verwijdert de aannemer de wegenis. Daarna graaft hij een sleuf voor de rioolbuis. Tijdens deze periode zijn woningen en handelspanden moeilijker bereikbaar met de wagen of de fiets. Na de plaatsing van de rioolbuis wordt de grond afgedekt met steenslag. Zo kan je er met de wagen voorzichtig over rijden.

Bekijk ook zeker de website van Aquafin, de video hieronder en ons buurtenplatform voor meer informatie over het project.

Heb je tijdens de werken vragen? Neem dan contact op met onze dienst patrimonium via patrimonium@bornem.be of op het nummer 03 890 69 20.

Gepubliceerd op 19 mei 2022
Nieuwsoverzicht
Riolering

Meer info

adres
Hingenesteenweg 132880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 20
e-mail
patrimonium@bornem.be

Openingsuren

Vandaag:9 tot 12 uur

Enkel op afspraak tussen 9 en 12 uur van maandag t.e.m. vrijdag. Op woensdag ook tussen 13.30 en 19 uur.

Deel deze pagina