Kunst op wieltjes

Pol Ille zet nieuw kunstwerk op de sokkel van Bornem: Kunst op wieltjes.

Nu de 109de editie van de Tour de France is gestart, brengt Paul Ielegems, beter bekend als Pol Ille, met een kunstwerk hommage aan de Bornemse wielrenner Eddy Pauwels. Eddy is het boegbeeld van de Klein-Brabantse wielergeschiedenis en overleed vijf jaar geleden. Hij blonk in de jaren ‘60 uit in de Ronde van Frankrijk. Hij werd 9de in de tour van 1961 en won in totaal vier touretappes tijdens zijn professionele carrière. Hij droeg ook 5 dagen de gele trui.

Kunst op wieltjes

Pol doopte de oude  koersfiets  uit  de  sixties in het geel, dé kleur van de Ronde van Frankrijk en van Eddy. Het zadel en de stuurstang paste hij in de hoogte aan als statement.

Pol Ille is gekend van de “fietselingen” op de bruggetjes over de Vliet en Molenbeek. Hij realiseerde deze kleine metalen fietsjes (achter elkaar fietsende jongens en meisjes) in 2013, samen met de leerlingen van het Atheneum Klein Brabant.
Hij was ook voormalig drummer van Toy en schreef samen met Kris de Bruyne in 2007 het Scaldislied. Hij schreef ook de verhalenbundel “Zonnekeszand”in 2004.

De sokkel

Ook goesting om jouw kunstwerk op deze sokkel te zien? Het werk blijft nu voor zes maanden staan. Daarna wordt de sokkel doorgegeven aan iemand anders. Meer info vind je hier op onze website. 

Blijf je graag op de hoogte van onze evenementenzomer? Volg onze Facebookpagina of schrijf je hier in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief

Gepubliceerd op 4 jul 2022
Nieuwsoverzicht
Eddy

Meer info

adres
Sint-Amandsesteenweg 41-432880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 49
e-mail
cultuur@bornem.be

Deel deze pagina