Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Bereikbaarheid tijdens Dodentochtweekend

Op vrijdag 12 augustus starten opnieuw duizenden wandelaars aan een tocht van 100 kilometer.

Volgende plaatsen en/of straten zullen tijdens het DOTO weekend ‘zeer moeilijk’ toegankelijk zijn en eventueel tijdelijk afgesloten worden voor autoverkeer:

 • Kardinaal Cardijnplein: op maandag 8 augustus worden er enkele parkeerplaatsen op het plein voorbehouden voor voorbereidende werken en leveringen.
 • Kardinaal Cardijnplein: op dinsdag 9 augustus (vanaf 6 uur) wordt de grote tent opgesteld. Vanaf dit ogenblik tot en met maandag 15 augustus in de late namiddag zal het onmogelijk zijn om hier te parkeren! De parking naast het Landhuis wordt vanaf dinsdagmorgen 6 uur tot einde Dodentocht parkeervrij gehouden ten voordele van laden en lossen van goederen (of voor medewerkers met parkeerkaart).
 • De doorgang Kardinaal Cardijnplein zal gedurende de gehele week (vanaf 7 tot 22 uur) voor alle verkeer afgesloten worden.
 • Parking “Hemelhof” aan het gemeentehuis: zowel vrijdagavond 12 augustus (vanaf 16 uur) als zaterdag 13 augustus (gehele dag) gereserveerd als ‘Kiss-And-Ride’ parking.
 • Kasteelstraat (tussen Achterweidestraat en Rijkenhoek): parkeerverbod van vrijdag 12 augustus 7 uur tot zondag 12 augustus 02 uur.
 • Temsesteenweg: Enkele plaatsen aan de parking bij “De Wiel” worden vanaf dinsdag 9 augustus 7 uur tot dinsdag 16 augustus vrijgehouden om afvalcontainers te plaatsen. Tijdens de afhaaldagen zal er ook ter hoogte van de OLVP-sporthal een gedeelte parkeervrij gemaakt worden. Een volledig parkeerverbod geldt van vrijdag 12 augustus 12 uur tot zondag 14 augustus 2 uur.
 • Parking “Den Dries”: zowel vrijdag 12 als zaterdag 13 augustus gereserveerd (met parkeerkaart) voor pers, animatiegroepen en medewerkers.
 • Stationsparking wordt van vrijdagochtend 12 augustus tot zaterdagavond 13 augustus volledig vrijgehouden om dienst te doen als bushalte Dodentocht tussen de randparkings en deze tijdelijke bushalte. Ook de fietsenstelplaats komt hier. Een volledig parkeerverbod wordt ingesteld.
 • Molenveldweg (tussen “den blok” aan de Meikeverstraat en het station): van vrijdag 12 augustus in de late namiddag tot zaterdagavond 13 augustus wordt de straat éénrichtingsverkeer voor een vlotte doorgang van de busdienst Dodentocht.
 • Achterweidestraat: parking aan kruispunt met Kloosterstraat zal vanaf maandag 6 augustus om 6 uur tot woensdag 17 augustus deels ingenomen worden door geleverde nadars en herassen. Hier geldt een parkeerverbod op een afgebakend stuk op deze parking. Het rouwcentrum is bereikbaar.
 • Parkeergarage Achterweidestraat: de parkeergarage blijft beschikbaar voor inwoners van het centrum, bezoekers en personeel van de Sint Jozefkliniek. 
 • Rijkenhoek en Driesstraat: parkeerverbod van vrijdag 10 augustus 11 uur tot zondag 12 augustus 2 uur wegens vluchtweg kliniek en hulpdiensten.
 • Wandelparcours doorheen het centrum: van vrijdag 13 uur tot 24 uur en zaterdag van 7 uur tot 23 uur kan je vinden via volgende link.

Volgende straten zullen op vrijdag 11/8 tijdelijk (= tijdens doorgang wandelaars) voor alle gemotoriseerd verkeer afgesloten zijn. Hier geldt ook een parkeerverbod:

 • Parcours naar startzone vanaf 12 uur: de deelnemers vertrekken vanop het Kardinaal Cardijnplein en gaan langs Kapelstraat, Puursesteenweg, Clementstraat, Barelstraat, eventueel via de sporthal van het cultuurcentrum (afgifte bagage) en verder naar de startzone in het Breeven. Ook de Boomstraat en de Stationsstraat zijn afgesloten.
 • Start: de startmeet bevindt zich in het Breevendomein ter hoogte van de voetbalterreinen. Om 21 uur stipt vertrekken de wandelaars in 2 groepen, langs de Breevendreef, Doregem, Kluisstraat en Platte Heegtestraat voor de eerste groep en via Breevendreef, Breevenstraat en Barelstraat voor de andere groep om samen terug één grote groep te vormen ter hoogte van het Fort van Bornem. Nadien gaat het richting Oppuursesteenweg, Boskant, Het Hoogste, Riddermoerstraat, Pastoor Peetersstraat, Heuvelstraat richting Bloemenwijk. Doorheen de Boterbloemenlaan, Anemonenlaan, Korenbloemenlaan, Grootheide, Barelveldweg en Barelstraat gaan de wandelaars richting een eerste bevoorradingspost in het Breeven domein. Daardoor zijn tussen 21.30 uur en middernacht de omliggende straten en de Bloemen- en Bomenwijk niet volledig bereikbaar. 
 • Doortocht in Bornem-centrum: via de Breevendreef, Breevenstraat, Absveldstraat en Sint-Amandsesteenweg worden vanaf 22 uur de wandelaars in de Boomstraat verwacht. Langsheen het Landhuis gaan ze langs de Temsesteenweg richting Scheldebrug om daar onder de N16 te gaan en via de Scheldedijk richting volgende controlepost op de terreinen van FrieslandCampina te wandelen langs Vitsdam en Roddam.
 • Vanop de controlepost gaan we via veldbanen naar Hingene om via de Wielstraat, V. De Witstraat, L. Segersstraat, Leopoldstraat en de E. Vleminckxstraat in het centrum van Hingene te komen. Vervolgens slaan we bij de grote poort t.h.v. W. d’Urselstraat, het kasteelpark in, om even van het schitterende zicht op het verlichte kasteel te genieten. Nadien volgen we terug de K. Astridlaan naar Wintam. In Wintam volgen we het Sint-Margaretaplein, E. de Blockstraat, F. Rottiersstraat, E. de Jonghestraat en slaan dan de F. de Laetstraat in om zo op de kanaaldijk te komen.
 • Dan volgt het grote parcours langs Ruisbroek, Kalfort, Breendonk, Londerzeel, Steenhuffel, Opwijk, Buggenhout, Opdorp, Lippelo, Puurs, Oppuurs, Sint-Amands, Mariekerke en Branst.
 • Vanaf zaterdag 13 augustus om 7 uur verwachten we de eerste deelnemers terug aan de aankomstmeet op het K. Cardijnplein in Bornem centrum.

Meer informatie vind je op de website van de Dodentocht of bij de organisatie via dit formulier.

Gepubliceerd op 8 aug 2022
Nieuwsoverzicht
Doto

Meer info

adres
Hingenesteenweg 132880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 06
e-mail
communicatie@bornem.be

Openingsuren

Vandaag:9 tot 12 uur

Enkel op afspraak tussen 9 en 12 uur van maandag t.e.m. vrijdag. Op woensdag ook tussen 13.30 en 19 uur.

Deel deze pagina