Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Lezing: Wat je ook doet, begin met je eigen bloed!

AZ Rivierenland zet in op Patient Blood Management (PBM)!

Hierbij wordt de focus gelegd op het behoud en de optimalisatie van de waarde van jouw eigen bloed in plaats van op het krijgen van een (soms echter wel noodzakelijke) bloedtransfusie. Onderga je bijvoorbeeld binnenkort een operatie? Dan is een controle van jouw bloed op bloedarmoede noodzakelijk om te kijken of jouw geplande operatie kan doorgaan. 

In geval van bloedarmoede wordt er daarom gekeken naar de oorzaak en wordt de aanmaak van rode bloedcellen gestimuleerd om jouw gezondheid te optimaliseren en de operatie veilig te laten doorgaan. Bijkomend wordt er ingezet op het voorkomen of beperken van bloedverlies tijdens een ziekte of operatie of jouw eigen bloed te “hergebruiken “waardoor ook daar de kans op bloedarmoede vermindert. Zo wordt er geprobeerd de noodzaak aan bloedtransfusies te verkleinen.  

In bepaalde situaties kunnen bloedtransfusies echter levensreddend zijn. Bloed doneren blijft dus noodzakelijk! Het slachtoffer van een ongeval, een kankerpatiënt,…: jij kan zomaar het leven van iemand in jouw omgeving redden, gewoon door te doneren.

Wil je meer te weten te komen over Patient Blood Management binnen AZ Rivierenland en hoe jij in “bloedvorm” een operatie kan ondergaan? Kom dan zeker naar de infoavond in CC Ter Dilft op donderdag 8 september om 19.30 uur. Inschrijven is niet nodig.

Kom je daarnaast ook mee bloed geven op woensdag 28 september tussen 16 en 20 uur in AZ Rivierenland campus Bornem? Schrijf je dan in via de website.

Gepubliceerd op 16 aug 2022
Nieuwsoverzicht
Bloedgeven

Meer info

adres
Hingenesteenweg 132880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 00
e-mail
communicatie@bornem.be

Openingsuren

Vandaag:9 tot 12 uur en 13.30 tot 19 uur

Enkel op afspraak tussen 9 en 12 uur van maandag t.e.m. vrijdag. Op woensdag ook tussen 13.30 en 19 uur.

Deel deze pagina