Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Stekr helpt je in je zoektocht naar een geschikte leverancier!

In de laatste nieuwe Hallo Bornem kan je het interview lezen met Nadine van Stekr. Daarin praat ze over de hoge energieprijzen en over wat je kan doen om de juiste leverancier te zoeken.

We geven je hieronder haar tips vanuit het artikel mee en nog 5 extra aandachtspuntjes.

De VREG (V-test)

Het vergelijken van energieleveranciers doe je best via de V-test van de VREG. Op basis van je jaarlijks verbruik kan je via deze test snel en eenvoudig berekenen hoeveel je het komende jaar zal betalen, indien je vandaag een energiecontract afsluit. De V-test geeft een overzicht van alle mogelijke leveranciers én hun producten, zowel wat betreft vaste (nu eerder uitzonderlijk) als variabele contracten.

De CREG-test

Ook de CREG-test is een uiterst handige tool. Hiermee kan je namelijk je energiecontract uit het verleden -vaak afgesloten onder gunstigere tarieven- vergelijken met de huidige tarieven op de markt. Men kan daarnaast zien hoeveel men maximaal moet betalen. Kortom: de CREG-test geeft heel wat handige informatie in het nemen van een weldoordachte beslissing.

Nadine geeft je ook nog vijf belangrijke aandachtspunten bij het vergelijken van die energieprijzen en -leveranciers.

Variabel energiecontract vs. vast energiecontract

Kies je best voor een vast of een variabel contract? Wanneer je graag op zeker speelt, kies je voor een vast contract. Je tarief per kilowattuur (kWh) blijft namelijk de hele duur van het contract gelijk. Bij een variabel contract daarentegen zal de prijs meegaan met de marktschommelingen. Zakt de prijs op de markt, dan zal je minder betalen. Stijgt de prijs, dan zal je meer betalen. Het variabel contract is meestal goedkoper, maar je neemt dus wel een risico.
Opgelet: vaste contracten zijn op dit moment eerder zeldzaam door de onvoorspelbaarheid van de energiemarkt.

De jaarlijkse vergoeding

Het opzeggen van een lopend energiecontract is in principe gratis. Hou er echter rekening mee dat je altijd een opzegperiode van één maand moet respecteren. Bovendien werken sommige leveranciers met een vaste jaarvergoeding. Dit betekent dat je bij de start van het contractjaar een vergoeding betaalt voor een heel jaar. Wanneer je voor het einde van het contractjaar van leverancier verandert, ben je deze vergoeding dus kwijt.

De voorschotten

Krijg je een '3' te zien na de V-test? Dan betaal je de voorschotfactuur driemaandelijks. Wanneer hier de letters ‘MV’ vermeld staan, heb je de mogelijkheid om een maandelijkse factuur te ontvangen. Daarvoor betaal je meestal wel bij.
Sommige leveranciers bieden de mogelijkheid om via een domiciliëring te betalen. Dat kan vaak goedkoper zijn. 

Gratis extra diensten

Sommige leveranciers bieden naast het energiecontract aanvullende diensten aan. Denk bv. aan kortingen op huishoudtoestellen, een onderhoudscontract voor je verwarmingsketel, een slimme thermostaat of 24u/24 bereikbaarheid. Denk eraan om deze aanvullende diensten apart op te zeggen wanneer je overschakelt naar een nieuwe leverancier. Er zijn ook voorwaarden verbonden aan het opzeggen van deze diensten. Je zal bijvoorbeeld een slimme thermostaat nog verder moeten afbetalen volgens het vastgelegde betalingsplan.

Zonnepanelen

Heb je zonnepanelen en een digitale meter? Dan sluit je best een “teruglevercontract” af. 
Heb je zonnepanelen en een analoge meter? Dan verander je best bij je jaarlijkse meteropname of jaarafrekening. Wanneer je op een ander moment verandert, is het mogelijk dat je één jaar niet kan genieten van je terugdraaiende teller.

Meer informatie vind je op de website van Stekr

Gepubliceerd op 28 sep 2022
Nieuwsoverzicht
Energie

Meer info

adres
Hingenesteenweg 132880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 21
e-mail
omgeving@bornem.be

Openingsuren

Vandaag:9 tot 12 uur

Enkel op afspraak tussen 9 en 12 uur van maandag t.e.m. vrijdag. Op woensdag ook tussen 13.30 en 19 uur. 

Opgelet: op woensdag is de dienst telefonisch bereikbaar tot 17 uur. 

adres
Hingenesteenweg 132880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 21
e-mail
wonen@bornem.be

Openingsuren

Vandaag:9 tot 12 uur

Enkel op afspraak tussen 9 en 12 uur van maandag t.e.m. vrijdag. Op woensdag ook tussen 13.30 en 19 uur.

Deel deze pagina