Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Nationale testdag BE-Alert op donderdag 6 oktober

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie willen we jou graag snel verwittigen.

Daarom beschikt onze gemeente over BE-Alert, een systeem dat je op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon. 

Nationale test

Op donderdag 6 oktober houden verschillende gemeenten in België een BE-Alert test. Ook onze gemeente doet mee. Iedereen die ingeschreven is, ontvangt die dag een sms en e-mail.  Door BE-Alert te testen, kan onze gemeente de procedures inoefenen. Bovendien willen we onze inwoners bewust maken van het feit dat het belangrijk is om meteen op de hoogte te zijn bij een noodsituatie. Ben je nog niet ingeschreven? Het kan snel en eenvoudig op www.be-alert.be.

Wat is BE-Alert?

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee we jou kunnen verwittigen bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kan een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen die impact kan ondervinden van een noodsituatie. Zo kan je op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, bijvoorbeeld ramen en deuren te sluiten bij een brand. Je kan een BE-Alert bericht krijgen via sms, telefoon en/of e-mail.

Actualiseer je gegevens

Het is belangrijk dat je jouw profiel op BE-Alert goed onderhoudt. Je kan jouw persoonlijke gegevens op elk moment aanvullen, wijzigen of zelfs verwijderen.
Bovendien kan je tot vijf adressen registreren. Voeg dus naast je thuisadres zeker ook je werkplaats en enkele andere belangrijke adressen toe (bv. familie).
Dit doe je in slechts enkele stappen:

  • Surf naar www.be-alert.be 
  • Meld je aan met jouw e-mailadres en het paswoord dat je koos bij je registratie
  • Vul je gegevens aan
  • Klik onderaan op de knop ‘Bevestigen’
Gepubliceerd op 4 okt 2022
Nieuwsoverzicht
BEAlert

Meer info

adres
Hingenesteenweg 132880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 00
e-mail
communicatie@bornem.be

Enkel op afspraak tussen 9 en 12 uur van maandag t.e.m. vrijdag. Op woensdag ook tussen 13.30 en 19 uur.

Deel deze pagina