Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Vraag je voorlopig rijbewijs nu ook digitaal aan

Je kan je voorlopig rijbewijs, model 18, vanaf nu ook online aanvragen.

Wat heb je nodig?

  • Een verbinding via je eID of via itsme (personen jonger dan 18 jaar of personen die hun authenticatiecodes niet hebben geactiveerd, kunnen online geen voorlopig rijbewijs aanvragen).
  • Het attest van slagen voor het theoretisch examen categorie B (afgegeven door het examencentrum voor het rijbewijs) waarop het resultaat van de leestest is vermeld.
  • Het bekwaamheidsattest afgegeven door een rijschool (20 uur) in Vlaanderen of Brussel, of in Wallonië door het examencentrum voor het rijbewijs.
  • Voor burgers die de praktijklessen hebben gevolgd in een in Wallonië gevestigde rijschool: de technische rijvaardigheidstest (TCTC) afgegeven door het examencentrum voor het rijbewijs.

Je neemt best een foto of scan van je documenten voordat je de applicatie start. Meld je daarna aan bij de applicatie en volg de instructies. Log in bij de applicatie BelDrive.

Belangrijk: je moet je voorlopig rijbewijs persoonlijk komen afhalen op het gemeentehuis. Maak hiervoor een afspraak. De betaling van je rijbewijs (€ 25) gebeurt wanneer je het komt ophalen.

Gepubliceerd op 19 okt 2022
Nieuwsoverzicht
Rijbewijs

Meer info

adres
Hingenesteenweg 132880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 16
e-mail
burgerzaken@bornem.be

Openingsuren

Vandaag:9 tot 12 uur en 13.30 tot 19 uur

Enkel op afspraak tussen 9 en 12 uur van maandag t.e.m. vrijdag. Op woensdag ook tussen 13.30 en 19 uur.

Ook telefonisch bereikbaar tussen 13.30 en 16 uur op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. 

Lees meer artikels over

Deel deze pagina